Jótékonysági gyűjtést szervez a kupadöntőre készülő OSC

Az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabdacsapat a hétvégi Magyar Kupa négyes döntő előtt indította el karácsonyi jótékonysági akcióját és beszámolt a szezon aktualitásairól is. Az Allee Bevásárlóközpontban a csapat tagjai játékgyűjtést rendeztek a kerületi Kossuth Lajos Gyermekotthon javára.

Harmadik szezonját kezdte a Kondorosi úton az A-Híd-OSC-Újbuda vízilabda csapata. - Számunkra a klubhoz való kötődés, a családias légkör meghatározó, ezért is örülünk, hogy kilenc korosztályban mintegy kétszáz gyerekkel tudunk foglalkozni - mondta Becsey Péter sportigazgató. A klub arra törekszik, hogy minél több helyi gyerek kezdjen vízilabdázni korosztályos utánpótláscsapatokban. Hozzátette: célja, hogy tíz éven belül saját nevelésű játékosai játsszanak az OSC első osztályú csapatában, ezért folyamatosan toboroznak a kerületből és figyelemfelkeltő kampányokat is szerveznek. - Másfél éve nulláról indultunk, az első héten 20 gyereket oktattunk, ma 220 diák vízilabdázik a Nyéki Imre uszodában, 90 százalékuk kerületi. Míg tavaly egy, idén már kilenc bajnokságban játszottak tanulóink – fogalmazott a sportigazgató. A vízilabda kerületi központja a Grosics Gyula Sport Általános Iskola, de a környező iskolából is sokan járnak vízilabdázni.

Újbuda vízilabdás múlttal rendelkező polgármestere, Hoffmann Tamás elmondta, öröm számára, hogy az OSC nemcsak a kerület csapata lett, de a klub az elmúlt hónapokban jelentős eredményeket is elkönyvelhetett a versenyszezonban és az utánpótlás nevelésben. Hozzátette, a világszínvonalú játékosokkal megerősített csapat óriási vonzerőt jelenthet a fiataloknak. A polgármester elmondta, a Nyéki Imre uszoda új pályája elkészült, amellyel tovább bővül a sportoktatás lehetősége.

A figyelem a hétvégi kupadöntőre is ráirányult: az OSC Bajnokok Ligája sorozatbeli sikerszériáját a Szolnok elleni vereség törte meg, így a BL főtáblájára nem sikerült feljutniuk, most azonban komoly esélye nyílik a magyar bajnoki cím megszerzésére. Decker Ádám csapatkapitány elmondta, hogy a szentesi Magyar Kupa-döntő az év legfontosabb eseménye számukra. Az OSC utoljára 1974-ben játszott döntőt ezen a sorozaton, a csapat ezúttal a Honvéddal mérkőzik elődöntőben, amit Vincze Balázs vezető edző szerint papírforma szerint nyerniük kell. Továbbjutásuk esetén a vasárnapi döntőben óriási lehetőség nyílhat a csapat számára a kupagyőzelem megszerzésére és egyben a Szolnok elleni revansra. A rendezvényen az OSC szurkolói toborzót is tartott. Aki regisztrálta magát a csapat szurkoló közé, a csapattagok által aláírt labdát vagy kabala-baglyot nyerhetett.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA