Jól teljesítettek a kerületiek a Wizz Air Budapest félmaratonin

Minden idők legnépesebb mezőnye rajtolt el a 29. Wizz Air Budapest félmaratonon. Az ősz egyik legnagyobb szabadidős sporteseményére 13 500-an neveztek, közülük egyéniben több mint kilencezren vállalkoztak a 21 kilométeres táv lefutására.

A hagyományoknak megfelelően nemcsak egyéniben lehetett teljesíteni a távot, hanem párban vagy trióban is. Aki túl hosszúnak érezte a versenyt, az a 3,4 kilométeres ligetkörre nevezhetett, melyen a kisebbeket és a családokat is várták a rendezők. A duóban és trióban futók száma is rekordot döntött: 1400 csapat osztozott a táv felén, harmadán. A külföldiek körében is komoly volt az érdeklődés a verseny iránt: 70 országból közel kétezer vendégfutó fogadta el Budapest félmaratoni meghívását. A 9250 egyéni induló is új rekord a verseny történetében.

A mezőny harmada fővárosi futó volt, Újbudáról 352-en jelentkeztek, ami a kerületek közül a második legnagyobb létszámnak számít. A újbudaiak legjobbjai az élmezőnyben végeztek: Zsíros Mihály 01:13:13-as idejével férfiak mezőnyében a 20. helyet érte el, Bíróné Molnár Valéria 1:28:59-es idővel teljesítette a távot, ami a 25. helyezést jelentette számára a női mezőnyben.
A versenyt mindkét nemben kenyai atléták (Hillary Maiyo Kimaijo és Nancy Nzisa Wambua) nyerték, a magyar bajnoki címet Kovács Tamás és Erdélyi Zsófia szerezte meg.

A 29. Wizz Air Budapest Félmaraton útvonalának egyik legszebb része a XI. kerületet érintő - a Szabadság-hídtól délre majd északra kanyarodó mintegy három kilométeres - szakasz volt.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA