Ingyenes futókör a Hamzsabégi úton is

Újabb rekortán futópályával bővül a Újbuda. A Hamzsabégi útra tervezett többlépcsős beruházás első ütemében a Budafoki úthoz közelebb eső szakaszon egy 300 méter hosszú, 1,2 méter széles pályát vehetnek birtokba a futás szerelmesei.

Simicskó István, Újbuda újraválasztott országgyűlési képviselője elmondta: a Hamzsabégi úti projekttel már hétre nő az Újbuda önkormányzata által fenntartott ingyenes futókörök száma, így a kerület csúcstartó marad az ilyen típusú kültéri létesítményekben.

 

A friss beruházás is szerves része annak a koncepciónak, amely célként tűzte ki a felnőtt lakosság sportolási szándékának erősítését.

 

Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy az ingyenesen elérhető eszközök lehetővé tették, hogy az újbudaiak a lakóhelyük közelében edzhessenek, ami a mozgás iránti kedvet is növelte. Mindezt a számok is jól tükrözik, hiszen a felmérések szerint az elmúlt években 7-ről 15 százalék fölé nőtt a rendszeres sportolási hajlandóság.

 

A beruházás második ütemében további 450 méter hosszú pályát tervez létrehozni az újbudai önkormányzat, amelyet kiegészít a kormányzati beruházásként megvalósuló, kültéri fitnesz­eszközökkel felszerelt sportpark is. A két utolsó ütemben elkészülő fejlesztéseket várhatóan 2019-ben adják majd át.

Kapcsolódó Újbudai fejlesztések/szolgáltatások: 
Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA