III. Dóczi István Utánpótlás Labdarúgó Emléktorna

A Kelen SC harmadik alkalommal rendezte meg a Dóczi István Utánpótlás Labdarúgó Emléktornát a Kelen SC sportpályáján. Az U9-es és U11-es korosztályban meghirdetett verseny célja többek között az volt, hogy a fiatalokat hozzászoktassák a rendszeres mozgáshoz, a gyerekek megszeressék a sportot - de a sportbaráti kapcsolatok építése és ápolása is fontos a klub számára.

A Kelen SC harmadik alkalommal rendezte meg a Dóczi István Utánpótlás Labdarúgó Emléktornát a klub sportpályáján, mellyel Dóczi István sokéves áldozatos utánpótlás nevelő munkájáról emlékeztek meg. A kiváló focista és edző szervezte meg az első utánpótlás csapatot, mára azonban már kilenc korosztályban közel kétszáz gyerek sportol a Kelen SC-ben a hét évestől a tizenhét évesig. Dóczi István nemcsak jó focista és edző volt, de értékes ember is.

Sárréti Károly a Kelen SC elnöke így emlékszik vissza rá: 'A közösségért élt és a gyerekek voltak a mindene. Neki köszönhetjük hogy elindította az utánpótlásnevelést, és az ő áldozatos munkája eredményeként a felnőtt csapatunkban is jó néhány kiváló játékosra lehetünk büszkék, akiket ő tanított. Közösségi ember volt, azonkívül nagyon családszerető - a két gyermeke ma is itt van a rendezvényen a feleségével együtt, aktívan részt vesznek Kelenvölgy sportéletében.'

Az U9-es és U11-es korosztályban meghirdetett verseny célja többek között az volt, hogy a fiatalokat hozzászoktassák a rendszeres mozgáshoz, a gyerekek megszeressék a sportot - de a sportbaráti kapcsolatok építése és ápolása is fontos a klub számára. Sárréti Károly szerint a gyereknek elsősorban kitartónak kell lennie, és szeretni kell a sportot. A második fontos szempont, hogy olyan edzőt válasszanak, aki megtalálja a leendő focistában az értékeket.

A fiatalok számára az igazi döntési helyzet azonban a szakmaválasztás: 'A vízválasztó az iskolaváltás. Ekkor kezd benőni a fiatalok feje lágya és elkezdenek udvarolni - sok tehetséges gyerekből azért nem válik híres portoló mert ilyenkor nincs bennük elég kitartás.' Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nemcsak jó testi, de értékes lelki tulajdonsággal rendelkeznie kell egy fiatalnak, hogy jó focista váljon belőle. Ezért a Kelen SC vezetősége úgy döntött, hogy nem gólkirályokat keres, hanem az adott csapatok legjobb játékosát, vagyis húzóemberét tűnteti ki - akik nemcsak technikásak, de közösségi emberek is.

Az idei kupa ismét jó hangulatban zajlott, az eredményekkel a sportklub is elégedett volt, így nemcsak kupával, érmekkel és üdítőkkel és csokival, de még a szomszéd pékscég croissant - jával is megajándékozta az ifjú sportolókat.

A Kelen SC jövőre is megrendezi az a Dóczi István Emléktornát - sőt bővíteni szeretné további korosztállyal. A 2009-es verseny ötödik helyén a Gyáli Lurkók Csapata végzett, a negyedik a Biatorbágyi Viadukt SE lett. Izgalmas harc folyt a dobogóért is: harmadik helyen a Százhalombattai VUK SE, másodikon a Kelen SC végzett, az emléktornát pedig a Martonvásári Mustang SE nyerte.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA