Hoki: három nap, két győzelem

A 2015-ös Hoki Gála első mérkőzésén azzal Ausztriával találkozott felnőtt válogatottunk, aki szerdán egyszer már legyőzött, így az újabb győzelem volt a cél. Magyarország-Ausztria 3-2. Az ícehokey.hu összefoglalója.

Három nap alatt másodszor is győzni tudott Magyarország válogatottja Ausztria ellen.A pénteki találkozó gyors oda-vissza játékkal indult, sorra alakultak a helyzetek mindkét oldalon. A harmad közepén Pozsgai eresztett el egy erős lövést az osztrák kapura, a Starkbaum mamutjáról kipattanó korongot lőtte vissza Bartalis a hálóba. 1-0 ide. Fél perccel később Richter ülhetett ki fogásért, emberelőnyös sorunk pedig ezúttal is villant. Sarauer és Sofron forgatott, majd Banham ütőjére érkezett pontos passz, aki a kék vonalról lépett be és lőtt magabiztosan az osztrák kapuba.

A második játékrész harmadik percében Benk kapott két perces kisbüntetést, az osztrák együttesnek pedig mindössze 17 másodpercre volt szüksége, hogy kihasználja előnyét, Ganahl talált be Bálizs kapujába. A harmad végéhez közeledve viszont visszakaptuk az előnyös lehetőséget, Mitterdorfer ült ki a büntetőpadra. Az előnyös sorunk pedig ismét eredményes volt, Sofron bombájába Kóger ért bele jól, a korong pedig utat talált Starkbaum kapujába. 3-1-es vezetéssel mehettünk pihenni.

A harmadik harmad elején nagyon nyomott az osztrák csapat, de Bálizs biztos alapot adott védelmünknek. A játékrész feléhez közelítve mi kerültünk előnybe, viszont ezúttal nem tudtunk élni a lehetőséggel, sőt, egy eladott korongból fordulhatott a vendég együttes, Schumnig egyedül törhetett kapura, Bálizs tehetetlen volt. Ausztria felzárkózott tehát egy gólra és minden tőle telhetőt megtett a győzelemért. Az utolsó másfél perce kapusát is lehozta Dieter Kalt, egyenlíteni viszont nem tudott együttese. Végül az eredmény 3-2 lett Magyarország javára.

forrás: icehockey.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA