Hazai egyetem győzelmével zárult a Dunai Regatta

Tizenötezren látogattak ki szombaton a Dunai Regattára, ahol az evezős nyolcasok versenyén - megelőzve a világklasszis angol egyetemi evezősöket - a Széchenyi István Egyetem csapata győzedelmeskedett. A dobogó második fokára a Cambridge állhatott, a bronzérem pedig a Budapesti Corvinus Egyetemet illette. Az Antall József Tudásközpont rendezvényét amatőr sárkányhajósok összecsapása is színesítette a Dunán: a versenyt a Testnevelési Egyetem nyerte.

Hat magyar egyetem profi evezős csapata és a két nagy múltú angol egyetem, az Oxford és a Cambridge sportolói sorakoztak fel a Dunán május 7-én. Rajtuk kívül a magyar felsőoktatás tizenöt csapata is rajthoz állt az amatőr sárkányhajós futamokon. Az egész napos ingyenes rendezvény a vízi versenyek mellett programokkal és esti koncertekkel várta a Műegyetem rakpartra látogatókat. A főszerepet a szervező Antall József Tudásközpont a sportnak szánta – mondta Ricsovics Ágnes, a Dunai Regatta projektvezetője.
Az Antall József Tudásközpont szervezésében negyedik alkalommal megvalósuló Dunai Regatta célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyetemeket, felhívja a figyelmet a sportos életmódra. Az egyetemi csapatok nemcsak a vízen, de a parton is versenghettek, egyebek között strandröplabda és streetball bajnokságokon mérhették össze a tudásukat. A nap folyamán egyéb csapat- és extrém sportok is voltak, a sportkedvelők kipróbálhatták például a paintballt, a teqballt és a falmászást is. Továbbá lélegzetelállító bemutatót a világhírű Lords of Gravity freestyle-akrobatikus kosárlabda csapat tartott. Újbuda számára fontos a rendezvény, Hoffmann Tamás polgármester ezzel kapcsolatban az egyetemi sport közösségformáló erejét emelte ki.
A magyar egyetemi színekbe öltözött versenyzőket a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől a Műegyetem rakpartig lelkesíthette a közönség. A Dunai Regattára, ahol az evezős nyolcasok versenyén - megelőzve a világklasszis angol egyetemi evezősöket - a Széchenyi István Egyetem csapata győzedelmeskedett. A dobogó második fokára a Cambridge állhatott, a bronzérem pedig a Budapesti Corvinus Egyetemet illette.
A vízi futamok mellett a Műegyetem rakpart egyben fesztiválhelyszín is volt, este a nagyszínpadon a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató győztese lépett fel, majd a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban és több DJ gondoskodik a hajnalig tartó buliról.
T. K.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA