Hat aranyérmet szereztek az újbudai kyokushin karatésok!

A diákolimpiai döntő sikereit követően április végén Naszályon egy területi utánpótlás versenyen jártunk, ahol főleg a kezdőbb versenyzők tehették próbára aktuális tudásukat küzdelemben. A versenyen 10 klub 115 versenyzője vett részt, ahol a klubunk kiemelkedően szerepelt. Ezeken a területi versenyeken jellemzően négyes körmérkőzésben dönthetik el a versenyzők, hogy ki legyen a bajnok.

Az újbudai csoportokban nemcsak a versenyzésen van a hangsúly, ennek ellenére 14 kisharcos jelentkezett a versenyre. A versenyzők saját elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat és közben rengeteg tapasztalattal gazdagodtak. Hiszen igaz, hogy az edző és a csapattársak kívülről buzdítanak, de a csatát mindenkinek saját magának kell megvívnia, ahol az első feladat nem az ellenfél, hanem az Önmagunk legyőzése. Így például a félelmek, az aggódás megfelelő kezelése, illetve az izgalom megfelelő csatornába terelése, hogy minél jobban hasznosuljon. A mérkőzés közben a figyelem folyamatos fenntartása a legnehezebb feladat, ez is a céltudatosságot fejleszti.

Az eredménylistát tekintve a csapatunk nagyon szép eredménnyel zárta a versenyt:

1. Bocsányi István 3.hely

2. Dravecz András 3.hely

3. Herendi Gréta 1.hely

4. Hummel Zsanett 1.hely

5. Király Gergő 2.hely

6. Kupecz Bernadett 2.hely

7. Majoros Joshua 1.hely

8. Matuz Ágnes 4.hely

9. Matuz András 3.hely

10. Parcsetich Ernő 1.hely

11. Pozsonyi Péter 1.hely

12. Sárközi Bence 1.hely

13. Szlovák Zoltán 3.hely

14. Vikukel Máté 3.hely

Klubunk következő eseménye a tavaszi edzőtábor lesz, ahol gyerekek és felnőttek képzettség szerinti bontásban gyakorolhatják a karate rejtelmeit.

Váczi Zoltán 2. Dan

Budai Harcművész SE Újbudai csoportjának vezetőedzője

www.tigrisdojo.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA