Hajrá Ovi-Foci!

Sportpálya átadó volt a koronája az idei Pajkos Napoknak az albertfalvai óvodában. Ez már a harmadik Ovi-Foci pálya a kerületben, amely többek között olyan sportágak elsajátítását könnyíti, mint a foci, kosárlabda, kézilabda, tenisz, lábtenisz vagy a tollas.

Ovi-Foci pályát avattak az albertfalvai Pajkos Óvodában szeptember 29-én. A kormány TAO programjának köszönhetően, valamint Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával valósulhatott meg a különböző csapatsportok elsajátítását segítő sportpálya. Hoffmann Tamás beszédében kiemelte, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek már egészen kis koruktól sportoljanak. A Pajkos Óvodában átadott Ovi-Foci pálya már a harmadik a kerületben. Elmondása szerint az önkormányzat ezzel is igyekszik színesíteni azt a kínálatot, amit a sportolási lehetőségek terén igyekszik nyújtani.

 

Buzánszky Jenő a legendás Arany csapat egykori tagja által alapított Ovi-Foci Közhasznú alapítvány azzal a céllal jött létre 2011-ben, hogy az ország összes óvodájában intézményi kereteken belül valósulhasson meg a sportágspecifikus testnevelés. Ennek érdekében hozták létre a műfüves, multifunkciós sportpályát, amely egy komplett oktatási módszertannal, képzéssel és minden szükséges tárgyi eszközzel kiegészülve segíti a pedagógusok munkáját. A tanfolyam komplexitásának köszönhetően lehetőséget biztosít olyan sportok megismertetésére is, melyeket a hallás- és látássérült gyermeknek találtak ki. Így a sérült gyermekek integrációja sokkal gyorsabban, könnyebben és egyszerűbben valósulhat meg.

 

Az Ovi-Foci Pálya mérete kifejezetten a legkisebbek igényeihez igazodik. Ugyanakkora tömeget képes mozgósítani a sportfoglalkozásokon, mint az iskolások nagyobb pályái. Nem csupán az utánpótlás nevelést, a tehetségek időben történő felfedezését segíti elő, de egyúttal a sport jellem-, és közösségformáló erejével támogatja a nevelő munkát, ami minden gyermek számára hasznos.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA