Focimajális Újbudán

Látványosabbnál látványosabb videókkal, rajzokkal, fényképekkel mutatták be az ország iskolás diákjai, miként szurkolnak a nyár eleji Foci EB-n a magyar válogatottnak. A Király Nóra alpolgármester által kezdeményezett rajzpályázatra 77 pályamű érkezett. A legjobbnak 24 bizonyult. A nyertes pályázókat képviselve játszottak később focimeccseket a gyerekek az I. Újbudai Focimajálison a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

A megnyitón Király Nóra, ötletgazda elmondta, hogy hatalmas öröm számára ez a siker, lelkesedés, amit a sok csillogó szemű gyerekektől kap. Bízik benne, hogy az üzenet eljut a válogatott tagjaihoz és erőt ad nekik az EB-n való sikeres szerepléshez.

Simicskó István, honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője a sport fontosságára hívta fel a figyelmet. „Ez egy igazi ünnep ma. A foci EB egy olyan esemény, amire minden magyar oda figyel majd. Bízzunk benne, hogy ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy minél több kisgyermek válassza sportjául a labdarúgást.”

A megnyitó után kezdetét vette a színes programsorozat. A nagyobbak a közös bemelegítés és a lendületes táncbemutató után barátságos mérkőzéseken mérhették össze tudásukat. A kezdő rúgást Simicskó István végezte el.

     
Az I. Újbudai Focimajálisra több mint 2000 fő érkezett a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba az ország minden területéről, de nem csak a foci kedvéért. A Focimajálisra az Összefogás XI. Sportegyesület hirdetett meg egy kreatív gyermekpályázatot „Nem vagyunk mi kispályások” címmel. Ezen valamennyi magyar iskola csapata indulhatott videó vagy fénykép elkészítésével. A feladat az volt, hogy mutassák be, hogyan szurkolnak a magyar labdarúgó-válogatottnak az EB-n való sikeres szereplés érdekében. A 77 beérkezett pályamű közül a zsűri 24-et választott ki, ezek készítői vehettek részt az I. Újbudai Focimajálison - mondta Király Nóra, alpolgármester.

            
A gyermekek csodákat alkottak, látható, hogy szívvel lélekkel szurkolnak a siker reményében, és bíznak a magyar foci újjáéledésében - tette hozzá. Újbudán azonban nem csak a foci fontos, a sportos életmód fontosságát hosszú távon is szem előtt tartja az önkormányzat. Simicskó István, honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője hangsúlyozta, amennyiben Magyarország elnyeri a szervezési jogot, a 2024-es Nyári Olimpiai Játékokon Újbuda kiemelt szerepet kaphat, hiszen számos sportlétesítmény található a kerületben.

A rendezvényen részt vett Stieber Zoltán és Nagy Ádám válogatott labdarúgók. Utóbbi sportoló olyan népszerű volt a megjelentek körében, hogy két órán keresztül dedikálta a labdákat, kezeket, pólókat, füzeteket és mindent, ami kedves volt az aláírást kérő gyerekek számára.

Nagy Ádám, az Újbudán élő válogatott játékos a záróünnepségen elmondta, hogy nagyon megható számára az a szeretet, amit a kis lurkóktól kap és biztos benne, hogy az egész csapatnak hatalmas erőt majd a sok videó, rajz, zászló és minden alkotás, ami a pályázat kapcsán készült.

A díjkiosztáson nagy volt az izgalom, hiszen a gyerekek és a tanáraik, kísérőik számára is lapultak meglepetések az ajándéktáskákban.

               

A mérkőzések eredményei:

Az ajándékokat Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Nagy Ádám, válogatott labdarúgó és a szervező, Király Nóra újbudai alpolgármester mellett a szponzorok képviselői adták át.

Íme az eredmények:

II. korcsoport:

I. Holló László Általános Iskola – Tiszadada

II. Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola – Kiskőrös

III. Kék Általános Iskola Budapest

III. korcsoport:

I. Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola Ják

II. Ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola Ózd

III. Budapesti VII. kerületi Baross Gábor Általános Iskola

IV. korcsoport

I. Mezőtúri Általános Iskola - Mezőtúr

II. Martfűi Általános Iskola – Martfű

III. Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola

V, korcsoport

I. Kemenesmagasi Általános Iskola

II. Törökugrató Általános Iskola Gazdagrét Budapest

III. Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola Csongrád

VI. korcsoport

I. Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában Debrecen

II. Pápai SzC Faller Jenő SZKI Várpalota

III. Jedlik Ányos Gimnázium Budapest

Díjátadás

Senki sem távozott üres kézzel, hiszen minden csapat ajándékcsomagokat, focilabdát, sportszereket, illetve minden gyermek aranyérmet, oklevelet, emléklapot, Footbal Heroes figurákat kapott, illetve sok különdíj is gazdára talált.

A fődíjat, a két személyes, egyhetes franciaországi utat az EB faluba - belépőjeggyel az Izland - Magyarország meccsre - Pásztor Gyula, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola edzője nyerte.

A szerencsés nyertes elmondta, hogy párjával utazik és egy héten keresztül naplót vezet az élményeiről, amit megoszt majd közösségi portálunkon. A fődíjat a Neckermann Utazási Iroda ajánlotta fel.
            
A Focimajálist ajándékokkal és szolgáltatásokkal támogatta még a Régió Játéknagyker, a Budapest Spa Gyógyfürdők, a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Agárdi Popstrand, a Rubin Wellness & Conference Hotel, a Danubius Hotel Flamenco, a Formatex Bt, a Renault Baumgartner Autószalon, a Pizza Forte, a Decathlon, a Mozgásvilág, az Adidas, a Grosics Gyula Kapusiskola és Csepel Önkormányzata is.

A Focimajális szervezéséből az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány is kivette a részét, és tizenöt pályázó óvodát delegált az eseményre, amelyből tíz vidéki intézmény tudott részt venni a nagyszabású rendezvényen. Háromszáz gyermek érkezett kétszáz kísérővel többek között Mohácsról, Nyíregyházáról és Sárvárról. - Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy részt vehettünk ezen az országos rendezvényen és a pályázat egyik nyertese a hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda lett – mondta Molnár Andrea az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke. Óriási ujjongás közepette fogadták a kis szurkolók nyereményüket, ugyanis ők kísérhetik be az őszi VB selejtezőn a nemzeti válogatott tagjait pályára. Az alapítvány meghívásából igazi sztárokkal is megismerkedhettek a gyerekek. Hrutka János a Ferencváros korábbi játékosa is bekapcsolódott a helyszínen zajló játékokba.

             
T. K. és kiralynora.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA