GRATULÁLUNK! Bronzérmes az OSC

Az OSC begyűjtötte második győzelmét az FTC ellen a férfi vízilabda OB I május 6-i mérkőzésén, így övé a harmadik hely a férfi vízilabda-bajnokságban, és ezzel a nemzetközi kupaindulás kérdése is eldőlt.

A bronzérmet Hoffmann Tamás polgármester, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja adta át az újbudai csapatnak: – Ismét büszkék lehetünk, hiszen a magyar OB I a világ talán legerősebb bajnoksága, és ebben a mezőnyben álltak helyt újfent a fiaink – mondta. Hiába remekül felkészített, jó csapat az FTC, már a bronzcsata első meccsén az OSC diktálta a ritmust. Az újbudai játékosok sorra belőtték helyzeteiket és kivédekezték ellenfelük lehetőségeit, így két gólos különbséggel 9-7-re zárult a rájátszás első találkozója a Nyékiben. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc idegenben folytatódott az OSC számára. Az első gólt a Fradi szerezte, amire zsinórban öt találattal válaszolt az újbudai csapat. Bár a hazaiak igyekeztek utolérni magukat, a fordulásra 3-8-ra hízott a fővárosiak előnye. A harmadik nyolc percben pedig már hatgólos különbséget is mutatott az eredményjelző. Végül Gór-Nagy találata tett pontot meccs végére és 7-11-re győzött az OSC. Az újbudai csapat a harmadik hellyel jogot szerzett arra is, hogy a következő szezonban újfent induljon a Bajnokok Ligájában, az első számú kontinentális versenysorozatban.
 
Tóth László az OSC vezetőedzője a mérkőzés előtti héten végig azt látta a játékosokon, hogy nem csupán beszélnek a bronzéremről, hanem ténylegesen akarják, és mindent meg is tesznek érte. Véleménye szerint - bár hízelgő lett a végeredmény - a meccs egyáltalán nem volt sima és vért kellett izzadni azért, hogy ekkora különbség kialakuljon. Nagyon jó közösséggé ért a csapat a szezon végére Gór Nagy Miklós értékelése szerint, remek volt az összjáték és egyénileg is mindenki jól teljesített.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA