Futóversenyen indultak a gazdagrétiek

Főként a gyerekeké volt a főszerep a negyedik alkalommal rendezett Gazdagréti Futóversenyen. A résztvevők a Torbágy és a Frankhegy utca közötti parkot futották körbe.

Király Nóra önkormányzati képviselő minden ősszel és tavasszal Gazdagrétre invitálja futásra a sportolni vágyókat. Tapasztalatai szerint egyre többet sportolnak a helyiek, főleg azóta, hogy az önkormányzat bővítette a környék lehetőségeit. - A sportélet fejlesztéséhez kapcsolódóan rengeteg helyi programot szervezünk – mondta. Ide sorolta az edzéseket a megújult futókörön, a nyugdíjasok ping-pong edzéseit, valamint a Dzsungel játszótér mellett felállított fitness park TRX óráit.

A Nyitott iskolaudvarok projekt égisze alatt induló, kisiskolásoknak szóló ingyenes foci tanfolyamra - a nagy érdeklődés miatt - alig van már hely. Új program a Csíkihegyek utcai iskolában a ritmikus sportgimnasztika (RSG) képzés, amit szintén térítésmentesen vehetnek igénybe a jelentkezők. A 2011-ben indult ovis judo, a Dzsúdóka résztvevőinek száma megsokszorozódott, és jelenleg ez az egyik legsikeresebb sportprogram a lakótelepen. - Azért dolgozunk, hogy Gazdagrét legyen Újbuda legsportosabb városrésze – jelentette ki a képviselő.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA