Futópálya és fitneszpark átadó

Az egyik legolcsóbb és leghatékonyabb kardió edzés a sokak által kedvelt futás, kocogás. Mostantól a Sasadon élőknek sem kell messzire menni ahhoz, hogy mindezt ízületkímélő, rekortán pályán, szép, kulturált környezetben tehessék meg.

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogyan illesszék be a mindennapi rohanásba a rendszeres testmozgást. Felgyorsult világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy könnyen elérhető közelségbe kerüljenek azok a helyek, ahol gyakran megfordulunk. Ugyanakkor a legkitartóbb futók kompromisszumot kötve gyakran a poros, bűzös úttest szélére kényszerülnek. Újbuda Önkormányzata azonban elhatározta, tiszta levegőjű parkokban biztosít mozgási lehetőséget minden arra vágyó számára. Az elmúlt években sorra adták át a futóköröket, leelőzve ezzel az összes többi budapesti kerületet. Mivel a lakosság birtokba vette, megszerette ezeket a helyeket, a program tovább folytatódott, és idén tavasszal Sasadon fogott fejlesztésbe az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.
 
A Szent Adalbert téri játszótér köré épült futópálya és fitneszpark átadójára május 22-én került sor, amit a Farkasréti és a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola kisdiákjai avattak fel egy futóverseny keretében. Az eseményen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Hoffmann Tamás polgármester. A két politikus személyes életéből vett történeteken keresztül igyekezett átadni a sporton keresztül szerzett tapasztalatait a gyerekeknek. Simicskó István többek között arra is felhívta a figyelmüket, hogy érdemes kimozdulni a számítógép mögül, és olyan élményeket gyűjteni, ami a mozgáshoz kötődik. Ráadásul a fizikai teljesítmény elérésén keresztül fejlődik az akaraterejük, az ellenálló képességük és a fair play, azaz a tisztességes küzdelem szellemiségével kapcsolatban is életre szóló leckéket gyűjthet az ember. Hoffmann Tamás, egykori vízilabdázóként is megerősítette, hogy a mai napig komoly kihatással van egész életére az általa megszeretett sportág. Hiszen a csapatszellem, a közösen küzdeni tudás egy mindenki számára fontos célért olyan érték és erő, ami képes alapjaiban átformálni a mindennapjainkat.
 
Simicskó István ezúttal sem csupán a szavakon keresztül igyekezett példát mutatni, futócipőt húzott és ő maga is tett egy kört a gyerekekkel. Örömmel tapasztalta, milyen komoly tempót diktáltak a fiatalok.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA