Floorball siker Újbudán

Korong helyett labda, jég helyett linóleum.

A Floorball elnevezésű sportágat talán még kevesen ismerik kishazánkban, népszerűsége azonban egyre nő. A játék hazája az északi skandináv országok, ahol olyannyira kedvelt, és magas szinten űzött sportág, hogy Svédország sorra nyeri a világbajnokságokat. Magyarországra a 90-es években tört be igazán, ma már tömegbázisa van. 


Szatmári Zoltán, a Lágymányosi Általános Iskola edzője elmondta, a floorball azért számos ponton különbözik nagytestvérétől a jégkorongtól. A legszembetűnőbb természetesen a jég hiánya, hiszen ezt a játékot egy száraz, sima felületen játsszák. 


Fontos eltérés, hogy a floorballban nincs védőfelszerelés, ezért a szabályok is sokkal szigorúbbak. Az ütőt például nem lehet térdmagasságnál feljebb emelni. Nincs azonban les szabály, tehát bármilyen helyzetből bárki szerezhet gólt. 


A testnevelő elmesélte, tapasztalatszerezés céljával neveztek be a Diákolimpiára, hogy tanuljanak a legjobbaktól. Ehhez képest azonban bejutottak az országos döntőbe, ahol a negyedik helyen végeztek, egy hajszállal lecsúszva a bronzéremről. 


Az eredmény tehát meglepően jó, különösen, ha azt is figyelembe veszzük, hogy a legöregebb játékosok is csak másfél éve foglalkoznak a floorballal. A Lágymányosiak úgy tűnik rákaptak a siker ízére, így jövőre is indulnak az országos versenyen.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 03. 26.)

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA