Férfi vízilabda: a Szolnokkal játszik bajnoki döntőt az OSC

Elsőként az A Híd-OSC-Újbuda csapata jutott a férfi vízilabda ob I fináléjába: a fővárosi együttes szerda este a címvédő Eger otthonában diadalmaskodott egy góllal, így 2-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot. A Szolnok is magabiztosan nyert a Fradi ellen, már csak a bronzpárharc és a döntő van hátra.

Az OSC egészen a záró negyedig uralta az összecsapást, a hajrára négygólos előnyre tett szert a Bitskey Aladár Uszodában, a Bajnokok Ligája hatos döntőjében érdekelt Eger azonban feljött, és az utolsó másodpercben még egyenlíthetett volna, de végül elmaradt a "csoda".
Az Eger legutóbb 2007-ben nem volt a döntő résztvevője.

E.ON férfi ob I:
elődöntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger - A Híd-OSC-Újbuda 10-11 (3-4, 2-2, 2-4, 3-1)
A párharcot 2-0-ra nyerte az OSC.
 a Szolnokkal játszik bajnoki döntőt az OSC

A vizipolo.hu összefoglalója

Az elődöntő első meccsén 13-11-re győzött az OSC hazai pályán az Eger ellen. A második, mai találkozónak igen nagy volt a tétje, hiszen az újbudaiak egy idegenbeli győzelemmel döntőbe juthatnak.

A hevesi gárda a hétvégén történelmi tettet vitt véghez azzal, hogy legyőzte a BL címvédő Barceloneta együttesét, ezzel bejutott a hatos döntőbe.

A mérkőzést az Eger kezdte jobban, Biros előnyből talált be, majd jött az OSC egyenlítő találata, Gór-Nagy fórból volt eredményes. Ezek után beindult az Eger. Erdélyi, Angyal révén már kettő volt közte, 3-1. A vendéggárda a negyed végére ledolgozta kétgólos hátrányát. Salamon révén egalizáltak majd Graham találatával már az újbudaiaknál volt az előny, 3-4. A második nyolc percben az OSC már kettővel ment, de az Eger zárkózott. Egészen 5-5-ig majd a hajrára előtt jött Kovács Gábor és 6-5-re módosította az eredményt, így a nagyszünetben egy góllal vezetett az OSC.

A harmadik negyedben az OSC állva hagyta az Egert. Kayes duplázott majd Salamon és Graham is hintett egyet, 5-9. A végén kozmetikázott a hevesi gárda az eredményen, de így is 7-10 volt az ő szemszögükből az utolsó nyolc perc előtt.

Az utolsó negyedben az előnyök játszották a főszerepet. Előbb Csuk majd Erdélyi révén már csak egy volt közte. Salamon egy fórból visszaállította a közte kettőt. Bő két perccel a vége előtt jött ismét Erdélyi egy ötösből 10-11. A továbbiakban mindkét együttesnek megvolt a lehetősége a gólszerzésre, mégsem tudta vele élni. Az OSC egygólos sikere azt is jelenti, hogy némi meglepetésre a bejutottak a döntőbe.

A DigiSport interjúja Vincze Balázzsal az OSC vezetőedzőjével

Nagyon-nagyon kemény munka volt és megcsinálta az OSC és most már tudni fogod, hogy amikor azt kérdezem hogy 35 év. Mi történt 35 évvel ezelőtt utoljára?

- Igen, már a felvezetőben beszéltünk erről, hogy az OSC akkor volt utoljára döntőben.

- Gondoltad volna, hogy ez itt Egerben sikerül és azt amikor azt mondtad itteni felvezető interjúnkban, hogy legyen úgy, hogy a harmadik negyedben, annyival az OSC vezet, hogy nyugodt lehessél, hogy ez tényleg így lehet?

- Persze, azért mondtam, hittem abban amit csináltunk nemcsak az elmúlt egy hétben, hanem az elmúlt kilenc hónapban, hogy sokszor mondtam novemberben nekünk véget ért a BL-szezonunk és onnantól egy cél lebegett a szemünk előtt, hogy ezt a magyar bajnokságot megnyerjük. Ne a döntőbe kerüljünk, megnyerjük. Egy úton tartunk, ahol még az én felfogásom szerint nem értünk végig. Hittem abban, hogy a harmadik negyedben akár 3-4 vezetés is lehet a javunkra, mert láttam, mit csináltak ezek a játékosok az elmúlt időszakban. Abban kevésbé hittem, bár számítottam rá, hogy ahogy négy góllal vezetünk, onnan minden játékosra 10 kilónyi teher nehezedik még és az Eger mindent megpróbált. Bírtuk, bírtuk és sikerült megtartani azt az egygólos előnyt, amivel döntőbe kerültünk.

- Ehhez tiszta szívből gratulálok Vincze Balázsnak és az OSC-nek.

- Mókás volt ez a másfél negyed a végén. Mókás.

- Viszont bátor volt a csapatod és bátran lőttek hátulról.

- Bátran, nagyon keményen játszott és le a kalappal itt a végén, hogy olyan helyzetekben tudott jól védekezni és azt az egy-két lehetőségünket támadásban meg góllal fejeztük be, amivel lehetővé tettük, hogy az utolsó hátrányt kibekkelve nyerni tudjunk.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA