Felújították Őrmezei Általános Iskola tornatermét

Iskolakezdésre új sportburkolatot és nyílászárókat kapott az Őrmezei Általános Iskola tornaterme – derült ki az augusztus 31-én rendezett tanévnyitón. A felújítást TAO-s pályázat segítségével finanszírozta az önkormányzat.

A Játszva Sportolva Megelőzni Alapítvány (JSMA), a Műegyetemi Atlétikai és Football Club (MAFC) és Újbuda Önkormányzata közös TAO-s pályázatból finanszírozott beruházás keretében újította fel az Őrmezei Általános Iskola tornatermét, amely új sportburkolatot és nyílászárókat kapott. - A munkálatok elsődleges célja az volt, hogy biztosítsa a kosárlabda sport alapfeltételeit az intézményben, és egyúttal minőségi javulást hozzon az iskolai testnevelés órák lebonyolításában – fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, aki korábban sportállamtitkárként igyekezett közben járni kerület sportéletének felélénkítésében. Jelentős szerepe volt a 2012-ben a JSMA és az önkormányzat közötti stratégiai megállapodás létre jöttében, melynek szakmai partnerei a MAFC és az A-Híd OSC-Újbuda vízilabda csapat. Ennek keretében került sor a Nyéki Imre Uszoda és a Gabányi László Sportcsarnok felújítására.

  

Az Őrmezei Általános Iskola az elmúlt 20 évben kiemelt szerepet játszott a MAFC utánpótlás bázisának építésében, ezért esett a választás elsőként erre az intézményre az iskolák közül. - A TAO-s beruházás alapfeltétele, hogy az önkormányzat 30 százalékos önerőt biztosítson a fejlesztéshez – mondta Hoffmann Tamás polgármester. - Ugyanakkor ebben a struktúrában jelentős többletforrásokhoz tudtunk jutni és így sikerült jelentős változást elérni a Gabányi László Sportcsarnok és a Nyéki Imre Uszoda rekonstrukciójában, amelynek köszönhetően az elmúlt években új lendületet tudtunk adni az úszásoktatásnak, a vízilabdának és a kosárlabda sportnak. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Őrmezei Általános Iskolában zajló magas szakmai színvonalú kosárlabda oktatást sikerült a mostani beruházással támogatni, megteremteni az ehhez szükséges feltételeket – fogalmazott a polgármester. - A továbbiakban is keressük annak lehetőségét, hogy a TAO adta kereteken belül melyik iskola tornatermét tudnánk még felújítani, vagy fejleszteni – tette hozzá Horváth Gábor a JSMA elnöke. Elmondása szerint folyamatos egyeztetések zajlanak a kerületi intézményekkel és a polgármesterrel a megfelelő létesítmény kiválasztásra.

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA