Feltámad a Tüskecsarnok - Újbuda üdvözli a döntést

Újbuda Önkormányzata üdvözölte azt a kormányzati döntést, melynek értelmében már tavasztól birtokba vehetik a jégkorongozók a 16 éve üresen álló Tüskecsarnokot. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a kerületben működő Budai Bocsok Egyesület közreműködésével Újbuda minden segítséget megad a sikeres utánpótlás neveléshez.

Buda első versenysportra alkalmas fedett jégpályája kezdheti meg működését a jelenleg szerkezetkész állapotban álló csarnokban. A szabvány méretű mobil jégpálya kialakítását teljes rekonstrukció követi majd, melynek eredményeként multifunkciós sportközpont jön létre Újbudán - tájékoztatta a közvéleményt Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) kormánybiztosa.

A februárban a Drago Skorpiók (DSSE) és a MAC által életre hívott együttműködési rendszerben a csarnokot a DDSE meglévő U8-U16 és a Dél-Budán újonnan toborzandó U8-U10 csapatai mellett a MAC felső korosztályai, és a megállapodáshoz később csatlakozó Budai Bocsok is használják majd edzésekre.

Újbuda Önkormányzata a kerület sportéletét szervező Újbuda Sportjáért Kft közreműködésével együttműködik az utánpótlás nevelés terén és minden lehetséges eszközzel támogatja a kormányzat célkitűzéseit.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA