Fantasztikus röplabda torna Újbudán

Újbudán már hagyománnyá vált, hogy a kerület napja alkalmából a röpisek is megemlékeznek. Tavaly a 2007 perces tornát találták ki a szervezők, idén változott a lebonyolítás: két kategóriára lehetett nevezni: A - ahol igazolt versenyzők is pályára léphettek, valamint B - ahol csak amatőr játékosok képviselhették a csapatokat. A B kategóriában 29-, míg az A-ban 6 csapat indult. Vagyis a borsos nevezési díj mellett is összesen 35(!) csapat nevezett az Újbuda Torna Club által kiírt Újbuda MIX röplabda Kupára. A torna nagy sikerrel zárult, a szervezők már a tavaszi folytatást fontolgatják.

Szombaton az erősebb kategória versenye be is fejeződött, ahol napközben a csoportküzdelmek zajlottak, estére pedig kiderült, hogy mely csapatok játszanak az érmekért. Nos, a legerősebbnek a Diszkópatkányok csapata bizonyult, megelőzve a Szűzkezek és a Mákosok III együttesét. Negyedik helyen a Büfében vagyunk, ötödik a Hadik, hatodik pedig a Strandpapucsok csapata lett.

Míg az A kategória küzdelmei befejeződtek egy nap alatt, addig a B kategóriában az első játéknapon öt teremben négyes ill. ötös csoportban folytak a továbbjutásért a küzdelmek. Másnap a 16 legjobb csapat a nyolcaddöntővel kezdte a napot, majd a negyeddöntők, elődöntők és döntő következett.

A legjobb nyolc közé két "hazai" csapat is bekerült, az Újbuda TC "C" (a hazaiak legfiatalabb csapata), akik ráadásul 1 fiú 5 lány felállásban játszottak végig (a vegyes röplabda szabálya, hogy egyszerre 3 fiúnak és 3 lánynak kell pályán lennie - szerk.) végül a döntőben alulmaradt a NEO (Neked elmentek otthonról) nevű ifjaktól , míg az Újbuda TC "B" csapata a Mákosok II-től kapott ki a bronzmérkőzésen. Az Újbuda TC "A" csapata, akik csak lányokkal álltak ki, a játék élvezetéért neveztek a tizedik helyen zárt.

Az ÚTC csapatainak versenyét figyelemmel kísérte Vladár László, az Újbuda Torna Club ügyvezető alelnöke is, aki a következőket nyilatkozta: "Örömmel tölt el, hogy ismét egy magas szintű tornát sikerült rendeznünk. Nagyon jó látni, hogy az emberek egy fárasztó hét után is lejönnek sportolni, kortól, nemtől függyetlenül, küzdve egymásért, egy-egy győztes pontért, egymásért. A résztvevőknek még egy vesztes pont vagy mérkőzés után is együtt tudnak örülni más csapatokkal. Bízom benne, hogy a lelkesedés megmarad és a csapatok más, az egyesület által szervezett rendezvényein is megjelennek."

Vladár László - látva a sok lelkes csapatot - ígéretet tett arra, hogy tavasszal, a már felújított Sportmaxban a röplabda szerelmesei újra küzdhetnek a kupáért.

Kékesi Krisztina - Újbuda TC (2008. 11. 19.)

 

Kapcsolódó link: sport.ujbuda.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA