Fájó vereség női kézilabdában - Újbuda-Goldberger SE - ASA-Hódmezővásárhelyi NKC: 19-23

Hajrá Goli! S találkozunk február 24-én Kőérberken!

Február 3-án, Balázs napján játszotta újabb itthoni, NB1-es bajnoki mérkőzését az Újbuda-Goldberger női kézilabda csapata a kőérberki Sportmax-csarnokban. A vasárnap délután jól kezdődött, hiszen az ifjúsági csapat 28-26 arányban legyőzte az ASA-Hódmezővásárhelyi NKC csapatát. 
Az előjelek biztatóak voltak s szépszámú közönség várta a találkozót. 
Az Újbuda-Goldberger számára szerencsés volt a 2008-as év kezdete, hiszen itthon legyőzték az esélyes Debrecent. A pontszerzés sajnos nem sikerült a következő fordulóban, mivel a Tajtavill-Derecske KK otthonában szenvedtek vereséget. 

Nagy várakozás előzte meg az golis lányok újabb itthoni, Hódmezővásárhely elleni találkozóját. Sajnos az újabb igazolások mellett sérülések nehezítették a csapat felkészülését. 
A sportkrónika része, hogy 2007 szeptemberében, az őszi bajnokságban Hódmezővásárhelyen az akkori Óbudai Goldberger SE - az I. osztály újoncaként - 29-15-ös vereséget szenvedett. De azóta sok minden történt s ez ki is derült a vasárnapi rangadón. 
A találkozó úgy kezdődött, mint a korábbi Debrecen elleni mérkőzésen: az ellenfél igen dinamikus játékkal néhány perc elteltével 3:1-es előnyt szerzett. 
De lányaink már a 10. percben fordítottak s 5-3-ra vezettek. A kiegyenlített játék végül a félidei, 10-11-es hódmezővásárhelyi előnyt eredményezte. Sajnos az eladott labdák, az emberelőnyök kihasználatlansága, a szélsőjáték gyengesége, a néhány kihagyott bűntető már jelezte, hogy lehetnek gondok. 
Aztán a második félidő elején újra fellélegezhettünk, hiszen 12-12-re alakult az állás, jól kezdett a csapat, sőt a félidő közepén már két góllal is vezettünk! A fordulópont 16-16-nál és 17-18-nál volt, innentől kezdve a csapat ereje elfogyott a hajrára s végül is a hódmezővásárhelyiek - mondjuk ki megérdemelten - 23-19-re nyertek. 

Csapatatunk legeredményesebb tagja Elena Kordyuk volt, láttunk szép, biztató felvillanásokat - pl. átlövéseket, szép kapusvédéseket -, de a helyzetek kihasználatlansága és a bosszantó hibák eldöntötték a mérkőzés végeredményét. 
Ezen a napon a szerencse is elkerülte a golis lányokat, de az őszi 14 gólos (!) vereség után ez már láthatóan teljesen más történet és más csapat volt. 
Sajnos fontos pontokat vesztettünk el, mely a középmezőnyben való helyzetünk megerősítéséhez kellett volna. De a javítás lehetősége még fennáll a következő fordulókban. Legközelebbi itthoni mérkőzését a Váci NKSE ellen február 24-én vívja az Újbuda-Goldberger, melyre várjuk a sportág iránt érdeklődőket. 
De előtte még a bajnokságban utolsó helyezett Kiskunhalas otthonába is ellátogatunk, itt kötelező lenne a pontszerzés. 
A találkozó belső feszültségét mutatta, hogy összességében igen sok volt a sárgalapos figyelmeztetés és a kétperces kiállítás. A mérkőzés, fájó vereségünk ellenére kiváló népszerűsítője volt ennek a sportágnak. 

Biztató, hogy egyre több fiatal választja ezt a sportágat Újbudán is, s ez azért is fontos, mert hosszú távon az utánpótlás milyensége dönti el egy egyesület eredményességét, megkapaszkodását az I. osztályban. 
A mérkőzés végén az egyik vásárhelyi szurkoló úgy fogalmazott: Ha így fejlődnek tovább a golis lányok, jövőre semelyik csapat sem mehet ellenük biztosra! 
Köszönjük a dicsérő szavakat, de addig még sok munka van hátra s a csapat február 27-én a magyar kupában még a Ferencvárossal is játszik a Népligetben. 
Ha bővebben szeretnének megismerkedni a csapattal, látogassanak el addig is a www.goldberger.hu honlapra. 
Egyszóval: Hajrá Goli! S találkozunk február 24-én Kőérberken.

Újbuda Goldberger - Vendégh Zsolt (2008. 02. 05.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA