Ezüstérem a csehországi női hoki tornán

Kiváló játékával ezüstérmet szerzett a Hokiklub Budapest női EWHL csapata az augusztus 24-27 között zajló rangos Euro Womens Hockey Challenge tornán a csehországi Pribram városában.

Az idei szezonkezdésre a csapat több légióssal és válogatott játékossal erősödött, majd bizakodva vágott neki a tornának. A lányok a kontinens legjobbjaival mérették meg magukat; orosz, német, szlovák, osztrák csapatokkal küzdöttek meg az éremért.
 
A Hokiklub Budapest női csapata a csütörtöki nyitó mérkőzést magabiztosan, 3-0-s sikerrel zárta a tavalyi EWHL bronzérmes, pozsonyi gárda ellen. A második játéknapon a lendület tovább tartott, és így remek csapatjátékkal a német Planneggel szemben 5-1 arányban diadalmaskodtak. A következő mérkőzést az Agidal Ufa csapata ellen játszották, ahol az oroszoknak sikerült felülkerekedni. Az utolsó napon az osztrák Sabres Vienna volt a Hokiklub Budapest ellenfele, ahol a rendes játékidőben 5-5 gólt sikerült lőni a csapatoknak. Végül Dabasi Réka büntetőből szerzett találata döntötte el a mérkőzést 6-5-re. Ezzel 8 pontot gyűjtött a csapat, és sikerült a második helyen végezni a csehországi tornán.
 
Mika Väärälä vezetőedző értékelése szerint remek felkészülési lehetőség volt a csapat számára a pribrami torna, hiszen négy, nagyon erős mérkőzést játszhattak a lányok, különböző játékstílusú ellenfelekkel szemben, amely a hasznukra válik az egész szezon során. Véleménye szerint az eredmény biztos jele annak, hogy a felkészülés kiválóan halad. Tudták érvényesíteni az akaratunkat az ellenfelek felett, illetve az edzéseken begyakorolt figurákat, alkalmazott taktikákat sikerült a megfelelő módon végre hajtani. Ugyanakkor arra is fény derült, mi az, amin még javítani kell. Véleménye szerint a második hely magabiztosságot adott a csapatnak, ami jó alap a felkészülés folyatásához a következő szezonra.
 
- Nagyon hasznos négy napot tudhatunk magunk mögött - mondta Dabasi Réka csapatkapitány, - hiszen Európa egyik legnívósabb női tornáján igazán erős csapatokkal szemben mérhettük fel, hogy hol tartunk jelenleg. Nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk, de mindenképp elégedett vagyok, amiért sikerült legyőznünk a német, osztrák illetve a szlovák bajnokcsapatot is – tette hozzá.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA