Extrémsportok Nemzetközi Fesztiválja a Kopaszi gáton

Újbudán debütált az első alkalommal hazánkban megrendezett Extrémsportok Nemzetközi Fesztiválja augusztus 18 és 20 között. A világ legnagyobb, legnívósabb kupadöntőjén gördeszkások, BMX-esek, görkorcsolyások, és mountain bike-osok szórakoztatták látványos, életveszélyes mutatványokkal a nézőket. A FWS (FISE World Series) rendezvénysorozatát az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik az akciósportok kedvelői.

A FWS idén húsz éve rendez versenyeket az extrém sportok szerelmeseinek. A szezont rendszeresen a sportverseny szülővárosában, a franciaországi Montpellier-ben kezdik. Ezután idén Magyarország, Kanada és Kína is helyszíne a döntőknek. Minden állomás egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, a turné végén hét sportágban hirdetnek első helyezettet. A FWS rendezvénysorozatát az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik az akciósportok kedvelői.

 
Hat szakágban versenyeztek a világ legjobb extrémsportolói a Kopaszi Gáton, ahol 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozott be profi, senior és amatőr kategóriában. Szabadstílusú BMX park és flatland, wakeszörf, wakeboard, szabadstílusú görkorcsolya park és gördeszka kiesős versenyeket rendeztek, amit világszerte élőben közvetítettek.

 
Amatőrként több kategóriában a helyszínen is lehetett nevezni, ezért a hazai sportolóknak óriási lehetőség volt a nemzetközi megmutatkozásra.

 
A látványos eseményre a világ minden tájáról érkeztek nézők, és a rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a látványos versenyen megismerjék, és megkedveljék az extrém sportokat. Nemcsak világkupát, közösségi eseményt is szerveztek, ahol a nézők egy óriási show műsor részesei voltak.

 
A rendezvényt itthon a Magyar Kerékpáros Szövetség, a főváros és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. A verseny hatására a szabad stílusú BMX park szakág, mint akciósport felkerült a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia és a 2020-as tokiói ötkarikás játékok műsorára is.

 
forrás: MTI, port.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA