Extrém kerékpárversenyt rendeztek Kamaraerdőn

Terepduatlon és hegyikerékpár verseny volt május elsején Kamaraerdőn. A program rendezésében résztvevő X2S TEAM elnöke szerint a bizonytalan időjárás ellenére is sokan neveztek a versenyre. A díjakat Király Nóra alpolgármester adta át.

A gyerekeknek ügyességi és csapatjátékokat tartottak, a felnőttek három korosztályban (fiatal, felnőtt és szenior) versenyeztek. Aki mindkét versenyszámot (terepduatlon és hegyikerékpár) vállalta, annak esélye van a Kamaraerdő királya cím megszerzésére.

A délelőtti terepduatlont Mester Bálint nyerte, aki a 2014-es év legsikeresebb spartan race versenyzője és tereptriatlon világbajnoki bronz érmese. – Amikor először bejártam a kamaraerdei pályát meglepődtem, hogy milyen meredek és változatos – mondta. Tóth Viktor az X2S TEAM elnöke szerint a pálya bár rövid volt, nem volt egyszerű, de mindenkinek tetszett.

A verseny szervezésében részt vett a 2014 őszén létre jött Újbuda Superior Mountain Bike Sport Egyesület is. Célja, hogy összefogja és megszervezze az újbudai országúti kerékpárosok és mountain bike-osok közösségét és erdészeti kapcsolataik segítségével 9,5 kilométeres állandó pálya kiépítését tervezik Kamaraerdőn. A Normafa környékén ugyanis egyre bizonytalanabb a hegyikerékpárosok sorsa, ezért Kamaraerdőn újabb lehetőséget adnának sportot űzőknek. Az egyesület segítené a pálya építését, karbantartását és a környezet megóvását is - mondta Sós Sándor alelnök.

H.L.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA