Első Amatőr Férfi Röplabda Torna Újbudán

Jövőre is megrendezik a versenyt.

Az Újbuda Torna Club áprilisban első alkalommal rendezett Amatőr Férfi Röplabda Tornát, a meccsekre a Nyéki Imre Uszoda Tornacsarnokában került sor. A verseny előtti napon sérülés miatt két csapat is lemondta a mérkőzést, de miután nagyrészt baráti társaságokból verbuválódott csapatokról van szó, még időben sikerült pótolni a hiányzókat, így végül mégiscsak nyolcan indulhattak a versenyen.

Tény, hogy sokkal több a női röplabda csapat. Ezt a szakedzők azzal indokolják, hogy a női versenyzőkben fejlettebb a biztonságérzet és kitartóbbak, a férfiak pedig inkább eredményorientáltak. A röplabda nemcsak technikai értelemben nehéz sport, de nagyon fejlett szociális érzékkel kell rendelkezni hozzá - játék közben rá kell hangolódni a másikra, állandó készenlétben kell lenni, hiszen szinte bármelyik labdát meg lehet még menteni - mondta Gabonyi Erika a verseny szervezője.

A kevés férfi röplabdásról lévén szó ebben a sportágban nem rendeznek budapesti amatőr tornát, így eddig csak a Pest Megyei Bajnokságban mérhették össze erejüket és tudásukat a nem profik. Az első amatőr versenyre benevezett játékosok többsége a kerületben lakik, vagy dolgozik. A társaságból általában 1-2 játékos tagja valamilyen egyesületnek, a többiek inkább hobbiból űzik ezt a sportot, többen baráti társaságból alakultak röplabdacsapattá.

A lelkesedés egyik csapatból sem hiányzott, a mezőny igen vegyesnek bizonyult, két igen erős csapat, a Gróf Hadik András HSE és a Budafok csapata játszott az első két helyért - a legjobbnak végül a Hadik bizonyult, ők nyerték meg az első amatőr röplabda bajnokságot Újbudán. Az Újbuda Torna Club jövőre is megrendezi a versenyt, aminek a játékosok is nagyon örülnek, hiszen ismét összemérhetik tudásukat más lelkes amatőr csapattal.

Huszák Nina - Újbuda TV (2008. 05. 08.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA