Élő torpedók a víz alatt - Búvárúszó EB

Német Roland a Magyar Búvár Szakszövetség Junior válogatott versenyzője sikeresen képviselte hazánkat a Spanyolországban megrendezett Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságon.

A 2012. augusztus 24. és szeptember 01. között megrendezett kontinensviadalon Roland a Slalom versenyszámban a kiemelkedő III. helyet szerezte meg. A másik két versenyszámban VI. valamint IV. helyezett lett, így a kiegyensúlyozott úszásával összetettben is a III. helyezett lett, maga mögé utasítva többek között a német valamint kazak versenyzőket is. Eddigi sporttevékenysége alapján a XI. kerület Újbuda Önkormányzata kitüntette 2008-ban, valamint a XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata Vitéz Pokorny Endre Ösztöndíjjal ismerte el munkáját 2012-ben amely nagyban segítette az idei évben a sikeres felkészülést a versenyekre.

Az országos bajnokságról, abszolút győztesként került ki, mint a Csepel Barakuda Búvár SE. versenyzője. Versenyzőnk idei éve kifejezetten nehéz volt, mivel mint a Bethlen Gábor Újreál Gimnázium tanulója készült az érettségire valamint ezzel párhuzamosan a versenyekre , de mind a két akadályt sikeresen vette. Hazaérkezése után nem volt sok ideje pihenni, hiszen szeptember 3-án már a BME gépészkarán kezdte meg tanulmányait.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA