Egyre korszerűbb a BME sportközpontja

Újabb terekkel és sporteszközökkel bővült a BME Sportközpont. A 200 millió forintból megvalósult fejlesztés a különleges és ritka sportok űzőinek is kedvére lesz - olvasható a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem weboldalán.

Egyre korszerűbb a BME sportközpontjaSpinning, zenés gimnasztika, boulder fal, ricochet (a squash-hoz hasonló fallabda-játék), teqball (új, futball alapú sporteszköz), asztalitenisz és boksz – e mozgásformák szerelmesei örülhetnek a rendelkezésre álló teremkapacitás növekedésének a Műegyetemen.

- A közel 852 négyzetméternyi helyet kialakító munkálatok június elején indultak, végig feszes tempóban zajlottak – mondta Kincses Gábor igazgató.

A beruházásból 185 millió forintos költséget az egyetem, illetve ebből 44 millió forintot a költségvetés hallgatói és sport alrendszere biztosított – mondta Péhl Gábor műszaki főigazgató helyettes. Az építészeti és a műszaki kialakítás minden szempontból a már elkészült első ütemet követte, bár néhány speciális igény azért felvetődött a kivitelezéskor. Ilyen például a belső terek megvilágítása több természetes fénnyel, nagy belső üveglapok beillesztésével, hiszen a Sportközpontnak helyet adó ÉL épület alsó részének kevés homlokzati felülete van. Ez utóbbit igyekeztek kompenzálni az élénk színek használatával is.

Ugyancsak rendhagyó a két új ricochet pálya kialakítása. Ezek építőlemezből készült dobozszerkezetek, padozatuk pedig a fenti squashpályákkal megegyező sportpadló.

- A központ dolgozói jelenleg az új sportszereket várják, amelyek november végén érkeznek meg, együttesen közel 20 millió forint értékben – fejtette ki Péhl Gábor. A bővítés későbbi fázisában az új termek mellé öltözők és zuhanyzók is készülnek, mivel ezek kapacitása gyakran kevésnek bizonyul a központ rendelkezésre álló két szintjén. Kincses Gábor a távolabbi tervek között említette, hogy a további bővítésre alkalmas tereket az öttusában használatos lézerlövészetre, illetve vívásra tennék alkalmassá.

www.bme.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA