Egy kis csapat nagy napja! - A legjobb négy között a Magyar Kupában az Újbuda TC

A legjobb négy közé jutott be a Magyar Kupában az Újbuda TC női kézilabda csapata. Február 18-án este a Sportmax2 csarnokában magabiztos játékkal, végig vezetve a találkozón győzték le a füzesabonyi csapatot és jutottak a legjobbak közé, sporttörténelmet is írva ezzel.


Ezen a napon egyébként három mérkőzést játszottak a Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzései közül. Hódmezővásárhelyen a Debrecen háromgólos idegenbeli győzelemmel biztosította be helyét, míg a Vasas és a Kiskunhalas találkozóján igen érdekes helyzet állt elő, hiszen 24:24-es döntetlen mutatott az eredményjelző a mérkőzés végén. A Magyar Kupa versenykiírása szerint ilyenkor, két azonos, jelen esetben első osztályban szereplő csapat esetében az idegenben játszó jut tovább. Így a Kiskunhalas gárdája.

A négyes döntő még egyetlen hátralévő mérkőzését, az FTC és a Győr, akár döntőnek beillő rangadóját február 25-én játsszák. A Magyar Kupa négyes döntőjének sorsolása viszont február 24-én lesz (s vélhetően ekkor döntenek a helyszínről is), míg a döntőre április 4-én és 5-én kerül sor.

De térjünk vissza az újbudai lányokhoz. Tekintsük át az előjeleket és hogy mi történt a Pécs elleni, január eleji bravúr óta. A sors iróniája, hogy egy héten belül kétszer játszottunk a Füzesabony csapatával. Az elsőt február 14-én, szombaton, mely a tavaszi bajnokság első mérkőzése volt. Az előmérkőzésen az ifjúsági csapat igen nagyarányú, 42-17-es győzelmet aratott, és láthatóan nem volt egy kategóriában a két csapat. Az őszi sérüléshullám és balszerencsék után jól kezdődik tehát a Sellei Zoltán edző vezette ifi csapat tavaszi évadja és jelzi utánpótlásunk minőségét is.

Nézzük a felnőtteket. Ökrös Csaba így fogalmazott a mérkőzés előtt a csapat honlapján: "Már nagyon várjuk a bajnokság folytatását. Az elmúlt hetek becsületes, fontos munkája áll játékosaim mögött, mely önbizalmat ad, ha tudjuk a tempót és a terhelést fokozni, baj nem lehet. Számunkra ez a félév annak a jegyében fog telni, hogy a gyorsaságot és a pontosságot egyszerre használjuk. Ha ez sikerül, meg tudjuk szerezni a bajnoki címet!" A felnőtt mérkőzést nyugodtan vártuk, hiszen szeptemberben, Füzesabonyban igen nagyarányú győzelmet arattak az újbudai lányok. Tették ezt egy jól sikerült nyári felkészülés után. Most egy vidéki tornagyőzelem után érkeztek az első bajnokira Ökrös Csaba "tanítványai". A füzesabonyi lányok igen megleptek minket ezen a szombaton, hiszen az első félidőben 5-6 góllal is vezettek, láttunk az eredményjelzőn 5-11-es (!) állást is. Lányaink az első játékrész végére kapaszkodtak meg, bár a félidő még 15-13-as füzesabonyi előnyt mutatott, de a végeredmény viszont négy gólos győzelmet hozott 29-25 arányban. A második félidő már egyértelműen a miénk volt. Megizzadva, de hozta a csapat a mérkőzést, bár látszott, hogy tartalékolják az erőt a lányok a kupamérkőzésre. De megvan a két pont, bár kaptunk egy figyelmeztetést, hogy komolyan kell venni az ellenfelet. Az első félidőt pedig könyveljük el amolyan "farsangi tréfának".


Aztán elkövetkezett a várva várt nap, a kupamérkőzés. A találkozó éppen az ellenkezően indult, mint szombaton a bajnoki. Hét perc elteltével már 7-1-re vezettünk és a 2-4 gólos előnyünket végig megtartottuk a félidőben. A kezdeményezés végig nálunk volt, és a félidő négygólos előnyt mutatott javunkra. Érdekesség az újbudai lányok "lélektanánál", hogy mindig más emelkedik ki egy-egy mérkőzésen. Ezen a napon Kosik Adél volt az, aki átlövéseivel, sikeres betöréseivel, hihetetlen akaraterejével húzta a csapatot. A "nap embere" volt a 10 (!) lőtt góljával. A füzesabonyiak a mérkőzés folyamán kétszer próbálták meg befogni lányainkat, így a második félidő elején is, de mindkét kísérletet sikeresen védtük ki. Hodosi Eszter amolyan "szemtelen" gólja, Selenka Szilvia szemfülessége, de néhány elkapkodott indítás is jellemezték e félidőt. Bár utóbbira mondják, hogy "még belefér". Az utolsó tíz percben láthatóan már feladta a küzdelmet ellenfelünk, hiszen már hat-nyolcgólos előny volt nálunk. A végén "csak" annak köszönhető volt a kilencgólos győzelem, hogy Dr. Ökrös Csaba a jövő felé tekintve a fiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott, némileg megfogta a lendületet. Vastaps köszöntötte a csapatot.

"Egy dolgot tudtunk a Füzesabony elleni mérkőzés előtt. Ha sikerül a továbbjutás, akkor számunkra sporttörténelmet írnak a lányok. Női kézilabdában a legjobb négy közé jutni mindig is nagy érték volt a sportág magyarországi történetében. Nagyon nagy tettet hajtottak végre kézilabdás lányaink, bizonyítva, hogy jó úton halad a szakmai munka és szép jövő előtt állhat az egyesület." - összegezte a találkozót Vladár László, az Újbuda TC ügyvezető elnöke. Szép volt lányok! Hajrá Újbuda!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA