Drámai végjáték a kapufák és kiállítások mérkőzésén

Újbuda-Goldberger - Váci NKSE 27-29 (15:14)


Pestiesen szólva, kiváló színvonalú, izgalmas mérkőzést vívott vasárnap délután az Újbuda-Goldberger újabb itthoni NB1-es bajnoki fordulóban a Vác csapata ellen. Csak egy dolog hiányzott: a győzelem.

Nagyon fontos két pontot engedtek ki a kezükből a golis lányok e találkozón a Sportmax-csarnokban, amely a bajnokság végelszámolásánál igencsak hiányozni fog az I. osztály újoncának.

De ne a krónika végén kezdjük.

A derecskei, hódmezővásárhelyi, valamint a legutóbbi kiskunhalasi fiaskó után a vezetőség úgy döntött, a csapatnak változásra van szüksége.

A felnőtt csapat irányítását Ökrös Csaba, az ifjúsági csapat edzője veszi át, míg Kerékgyártó Zsolt az ifit viszi tovább. A vezetők meg voltak elégedve a Mester munkájával, de úgy érzik, a hullámvölgyből (amit a sok sérült még fokozott) csak úgy kerülhet ki a csapat, ha új vért kap.

Mint ahogyan általában minden edzőváltásnál, itt is azt remélik, hogy a lányok új lendületet kapnak, és motiváltabban tudják folytatni a bajnokságot.

Mivel ezen a héten nincs mérkőzés, Ökrös Csabának két hete van, hogy a lányokat felkészítse a Vác elleni mérkőzésre. Nem lesz könnyű dolga, de bízzunk benne, hogy a következő forduló után 2 ponttal gazdagabbak leszünk. - olvashatjuk a csapat honlapján, mely összefoglalta az elmúlt hetek eseményeit. (www.goldberger.hu)

A mérkőzés úgy kezdődött, mint több korábbi, azaz az ellenfél kezdett lendületesebben, s már 5:2-re is vezetett. Innen a 10. percre felálltak a lányok, megtalálták a váciak támadójátékának ellenszerét. A két csapat fej-fej mellett haladt s félidőben egygólos előnnyel, 15:14-es állással vonulhattak pihenőre.

A szünetben XI. kerületi iskolák (így a Budai Sport Általános Iskola, a Keveház utcai iskola és a József Attila Gimnázium) tanulói zenés gimnasztikával szórakoztatták a szépszámú közönséget, köztük a dobbal felszerelkezett váciakat. Nagy taps volt a jutalmuk a szép produkcióért.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az előző véget ért. De egyre többször egygólos váci előnyt kellett a golis lányoknak kiegyenlíteni.

Fordulópont lehetett volna 23-23-nál, ha kihasználjuk azt, hogy csupán három (!) váci leány volt a pályán kiállítás miatt. Ehelyett büntetőből gólt kaptunk. 27-27 következett a második félóra vége felé, majd alig fél perccel a vége előtt 27:28-nál az előretörő Elena Kordyuk (aki egyébként csapatunk legjobbja volt) a kapusba dobta a labdát.


Egyenlítés és a reális egy pont helyett a kipattanó labdával még épp a játékidőn belül a váciak értek el gólt és ez kétgólos győzelmet jelentett számukra. Dráma volt a javából az utolsó másodpercekben.

A újbudai golis lányok dicséretes küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot, de a mai napon a kapufa sem volt a mi oldalunkon: tucatnyi kapufát lőttünk, de a labda mindig rossz felé pattant. Néhány fura bírói ítélet is borzolta a kedélyeket, így pl. Szűcs Viktória végleges kiállítása vagy egy-két érthetetlen labdaelvétel. De nem ezen múlt, mondjuk ki.

A küzdés mellett láthatóan javult a csapat szélsőjátéka (így pl. Gráner Beátát említsük) is, szerencsére a büntetők értékesítése sem jelentett gondot ezen a napon, de összegezve még láthatóan hiányzik az NB1-es rutin, főként a végjátékban.

Nehéz mérkőzések elé néz az Újbuda-Goldberger, nagy kérdés, hogy az eddig megszerzett 9 pont mellé mennyit tudnak még odatenni a lányok. De a változásokat fontos elmondani: szeptemberben Vácott 29:17-re nyertek a vendéglátók, ma más történet zajlott Újbudán.

A nap krónikája volt még, hogy az ifjúsági csapat sem volt eredményesebb, mivel igen szoros mérkőzésen, de 31:29-re alulmaradt.

Következő itthoni mérkőzését a Vasas SC ellen vívja már márciusban az Újbuda-Goldberger. Ez már amolyan ki-ki meccs lesz.

Addig is hajrá Goli!

Vendégh Zsolt - Újbudai TC (2008. 02. 26.)

 

Kapcsolódó link: sport.ujbuda.hu

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA