Díjazták a sportban eredményes iskolákat

Átadták a legutóbbi diákolimpián és diáksport versenyeken szereplő iskolák legjobbjainak járó díjakat. Az újbudai köznevelési intézmények négy éve kapnak eredményességi támogatást, elismerve ezzel a sportért végzett munkát.

Az elmúlt ciklusban jelentősen nőtt az aktív sportolók száma a fiatalok körében, míg 2011-ben a diákolimpia 754 kerületi résztvevőt számlált, idén már háromszor annyian, közel 2500-an szerepeltek az országos megmérettetésen. A csapatok száma is nőtt: három éve 442 csapat indult a diákolimpián, legutóbb 689.

Simicskó István sportállamtitkár szerint a több ezer iskolást aktivizáló versenysorozat a legtöbb fiatalt megmozgató sportrendezvény az országban. Újbuda mind az eredmények, mind a résztvevők számát tekintve az élvonalba tartozik – tette hozzá. Az eredményességi díjkiosztón az intézményekkel kötött támogatási szerződéseket is átadták.

Az éves támogatás összegét az Újbuda Sportjáért Kft. által kidolgozott kritériumok alapján állapítják meg. Ez azért jelentős, mert az iskolák korábban rendszertelenül és esetlegesen juthattak sportcélú önkormányzati forrásokhoz – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

Az éves keretet sportfejlesztésekre, sportprogramokra és eszközvásárlásra használhatják fel az intézmények. Az intézményi támogatásokat azért is tartja szükségesnek az önkormányzat, mert a kiváló sporteredmények eléréséhez rendkívüli erőfeszítéseket tesznek a testnevelők, akik fáradtságok nem kímélve, munkaidejüket túllépve készítik fel diákjaikat a versenyekre.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA