Diego VSK: Bajnoki cím és más szép eredmények

Szépen szerepeltek a Diego VSK versenyzői a hétvégi a felnőtt Fedettpályás Tenisz Országos Bajnokságon. A lányoknál Bukta Ági megőrizte bajnoki címét az Építők teniszcsarnokában lezajlott versenyen. Ági természetesen 1. kiemeltként indult és esélyeshez illő magabiztossággal vette sorra az akadályokat. 

Az elődöntőben 6:2 6:2-re verte Szlavkovics Szabinát, a döntőben szintén ilyen arányban Barzó Lillát. Sajnos a többi lány nagyon nehéz sorsolást kapott és papírforma szerint veszítettek kiemelt ellenfeleiktől az első körben.

Női párosban mindkét csapatunk behúzta az első kört, a Halász Klaudia-Szentes Réka kettős a második körben a későbbi győztes Andrejszki Dóra-Jónás Dorottya, a Kelemen Andrea-Barta Daniella kettősünk a Juhász Pálma-Müller Réka párostól szenvedett vereséget.

A fiúknál nehezítette a dolgunkat, hogy több játékosunk már a második körben találkozott egymással. Helmes Péter az első körben összekerült a későbbi győztes Filippenkó Viktorral, Csonka Gábor az elődöntőben nézett szembe vele. Tóth Csongor a második körben szoros küzdelemben, 4:6 7:5 6:3-ra szenvedett vereséget Ágoston Gyuritól, Sári Botond ugyanitt Balla Petitől. Madarász Gergő a nyolc között pont Balla Petit verte meg, az elődöntőben öszzekerült Szatmári Adriánnal, aki sajnos visszavágott a két héttel ezelőtti döntőbeli vereségéért és 4:6 6:3 6:3-ra nyert. Gergőnek ez a verseny mindenképpen nagyon jó előkészület volt, hiszen a Magyar Davis Cupa csapat tagjaként ma reggel már útnak is indult Moldáviába a hétvégi válogatott megmérettetésre.

Párosban a Csonka Gábor-Tóth Csongor kettősünk a második körben, az Ábrisos Filipenkó Viktorral pályára lépő Sári Botond a négy között kapott ki a későbbi győztes Máthé Gábor-Szatmáry Adrián kettőstől, miután búcsúztatták a Kisgyörgy Gergely-Balla Péter párosunkat. Helmes Péter a Faggyas Team versenyzőjével, Toronyi Erikkel állt párba és az elődöntőig meneteltek, ahol az Ágoston ikrektől kaptak ki. Minden játékosunkra nagyon büszkék vagyunk, és külön öröm, hogy az Országos Bajnokságon a legtöbb versenyző a Diego VSK színeiben versenyzett.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA