Crossfitteremmel bővült a Gabányi Sportcsarnok

December elején adták át az első önkormányzati tulajdonban lévő crossfittermet Újbudán. A nagyszabású beruházás elsősorban az élsportolók erőnléti edzését segíti, az eszközök alkalmasak köredzések, HIIT-, erőnléti és crossfitedzések végzésére is.

Újbudán 2010-ben született meg az a helyi aktív sportélet támogatására irányuló döntés, amelynek egyik kiemelt célja az élsport megerősítése és az utánpótlás-nevelési rendszer kiépítése volt. A kerületi egyesületek az elmúlt esztendőkben egyre több támogatást kaptak, az eredmény pedig kézzelfoghatóvá vált: az újbudai csapatok évről évre egyre magasabb helyen végeznek a ranglistákon. A kiemelt egyesületeknek hozták létre azt a crossfittermet is, amely az élsportolók erőnléti edzését segíti. A termet hivatalosan a kerület vezetői, Hoffmann Tamás polgármester, valamint Simicskó István országgyűlési képviselő avatták fel, az eseményen jelen volt Király Nóra alpolgármester és a projekt megvalósítója, Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Kft. ügyvezetője is.

 
– Hét évvel ezelőtt határoztunk arról, hogy a Gabányi Sportcsarnokot felújítjuk. A kormányzat is adott rá támogatást, így lassan elmondható róla, hogy valóságos sportkomplexummá nőtte ki magát, hiszen sok-sok sportág szerelmesei, sportolói edzhetnek itt. A crossfitterem átadásával továbberősödik a létesítmény sportkomplexum jellege, hiszen itt speciális gyakorlatokat végezhetnek, edzhetnek a sportolóink és a sportot szerető újbudai emberek – fogalmazott a megnyitón Simicskó István országgyűlési képviselő, aki maga is kipróbálta az új sporteszközöket. A politikus arról is beszámolt, hogy nemcsak helyi szinten, hanem országosan is jelentős változás tapasztalható a sportteljesítmények terén. A kormányzat sportbarát intézkedésének köszönhetően jóval több lett a leigazolt játékos az egyesületeknél, az utánpótlás-nevelési rendszer is hatékonyabbá és eredményesebbé vált.

 
A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hároméves sportállamtitkári időszaka alatt 150 ezer fővel nőtt a sportolók száma hazánkban, a mindennapos testnevelés bevezetésével pedig a fiatalabb nemzedéket ösztönzik az egészséges életmód, a mozgás iránti igény kialakítására.

 
– Az évek során számos a sportot érintő beruházás zajlott a kerületben, hiszen megjelentek a futókörök és kültéri fitneszparkok, a Nyéki Imre Uszoda új funkcióval bővült, óvodai, iskolai tantermek és udvarok újultak meg. Ezzel az új létesítménnyel elsősorban az élsportolóinknak és az utánpótlásnak szerettünk volna segíteni a felkészülésben – jelentette ki Hoffmann Tamás. A polgármester a kerületi sportkoncepcióra is kitért, amely az élsporton kívül a mindennapos mozgásra vágyók igényeit is igyekszik kielégíteni, kortól és nemtől függetlenül, így az óvodás kupától kezdve a 60+ programig mindenki megtalálhatja a számára kedves mozgásformát. A városvezető úgy látja, az élsportolók teljesítménye a jövő generációjának szemléletmódját is pozitívan befolyásolja, hiszen a most élő legendák lesznek a fiatalok példaképei.

 
A hivatalos átadó után az A-Híd-OSC-Újbuda gárdája, valamint a MAFC kosárlabdacsapata vette birtokba a crossfittermet, és rögtönzött bemutatón prezentálták, hogyan lehet használni az új sporteszközöket. A létesítmény, illetve a hozzátartozó profi berendezés tartalmazza a crossfitkeretet, ergométert, futópadot, teremkerékpárt, dobófalat és egyéb sporteszközöket is. A beruházás értéke meghaladta a 80 millió forintot.
K. A.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA