Budai XI.-es csapatsiker az Úszógálán

Harmadik lett a Budai XI. SE Triatlon Szakosztálya az idei 24 órás Úszógálán Dunaújvárosban. Az eredményért a 16 újbudai úszó több mint 108 kilométert teljesített egy nap alatt.

Kilencedik alkalommal rendeztek 24 órás Úszógálát Dunaújvárosban. Az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében megvalósuló sporteseményen, ahol minden leúszott hossz után 4 forint, összességében több mint 111 000 forint gyűlt össze jótékony célra a sportrendezvény támogatóitól.

Újbudát a Budai XI. SE Triatlon Szakosztálya képviselte a Regio Játék támogatásával. A minden korosztályt - az ifi 13 éves Orbán Dórától a szenior korú 53 éves Sáthy Istvánig - felölelő lelkes, 16 fős csapat nappal 30, éjszaka 60 perces váltásokkal összesen 2168 hosszt úszott le 50 méteres medencében, azaz 108,4 kilométert teljesített végsőkig kiélezett küzdelemben a harmadik helyért folyó harcban a helybeli Acélsziv csapatával. A kemény csatára jellemző, hogy hajnalban mindkét csapat változtatott a taktikáján és átrendezte sorait.

Végül sikerült minden sportoló maximális erőbedobásával megszerezni a bronzot érő helyet, és boldogan állhattak az eredményhirdetéskor dobogó harmadik fokára – számolt be az eseményről Sáthy Isván.

A Budai XI. SE Újbuda legnagyobb szabadidős sportegyesületeként immár 36 éve szolgálja a kerület sportolni vágyó lakosait, a Triatlon Szakosztály pedig a Nyéki Uszoda 1988-as megnyitása óta őrzi hagyományait, és vesz részt különféle sportrendezvényeken országszerte.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA