Budai XI-es csapatsiker az Úszógálán

Harmadik lett a Budai XI. SE Triatlon Szakosztálya az idei 24 órás Úszógálán Dunaújvárosban. A sportolók ezúttal 50 méteres versenymedencében bizonyíthattak.

Nyolcadik alkalommal rendeztek 24 órás Úszógálát Dunaújvárosban. Az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében megvalósuló sporteseményen a Budai XI. SE Triatlon Szakosztálya képviselte Újbudát. A sportolók összességben harmadikak lettek. Az újbudaiaknak minden korcsoportban indult versenyzője, az ifi 14 éves Peterdi Pannitól a szenior korú 52 éves Sáthy Istvánig.

A lelkes, 16 fős csapat 60 perces váltásokban 2196 hosszt tett meg, azaz 109 kilométert és 800 métert úszott. Az amatőr sportolóknak élmény volt a dunaújvárosi Fabó Éva Uszoda kifogástalan 50 méteres medencéjében úszni, mivel a Nyéki Imre uszodában évek óta csak mobilfallal elválasztott 25 méteres medencében edzenek.

A Budai XI. SE a kerület legnagyobb szabadidős sportegyesülete 35 éve várja a sportolni vágyókat, a Triatlon szakosztály pedig a Kondorosi Uszoda 1988-as megnyitása óta őrzi hagyományait és vesz részt sportrendezvényeken.

Újbuda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA