Bemutatkozik az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub

A triatlon a 21. század sportja, népszerűségét mutatja, hogy évről-évre egyre több klub alakul. Közülük kevés tekint vissza olyan eredményes múltra, mint az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub, amely 2007 óta szervezi a triatlont, duatlont és aquatlont kedvelők, az utcai futók, hobbi kerékpározók és úszók sportolását.

Magyarországon 1984. június 9-én Szombathelyen rendeztek először triatlon versenyt. Az eltelt 30 év alatt a hazai triatlon olimpiai sportággá nőtte ki magát, az utóbbi években a profik mellett az amatőr bázis is egyre szélesedik. Népszerűségének titka, hogy sohasem késő elkezdeni, hiszen kezdőknek és újrakezdőknek egyaránt nagy élményt jelent a távok teljesítése, függetlenül az időeredménytől. A három különböző sportág – úszás, futás, kerékpározás - változatossága más multisportokhoz képest komplexebb terhelést és fejlesztést tesz lehetővé, összességében mozgatja meg a testet, pozitív hatást gyakorolva az egészségre.

Az eredményes múltra visszatekintő ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub 2007 óta szervezi a triatlont, duatlont és aquatlont kedvelők, utcai futók, hobbi kerékpározók és úszók sportolását. Az utóbbi évben pedig paratriatlonisták felkészítését is végzi. Kezdőktől maratonra készülőkig minden szinten kiváló edzők segítik a mozogni vágyókat. A Sashegyi Gepárdok futókör az ország egyik legbarátságosabb és legsikeresebb futócsapata a Bogdánfy úti sportbázison talált magának helyet. A 250 amatőr tagot számláló, népes társaság rendszerint a hazai amatőr ranglisták élmezőnyében végez, az országos egyéni és csapatversenyek állandó szereplője. A klub vezetősége és önkéntesei büszkék arra, hogy egyre nagyobb tömegekhez sikerül közelebb vinni az aktív életformát. A budapesti egyetemek és főiskolák hallgatói mellett ugyanis nő a felnőtt és szenior korosztály versenyzőinek, valamint a hobbisták létszáma is a Polythlonban.

A klub vezetőedzői élsportolók: Kis Gyula Ironman és Szabó Gábor maratonista szakértelme, a változatos és különféle edzettségi szintek szerint szerveződő edzések garantálják, hogy bárki talál maga számára megfelelő felkészítést, legyen szó akár néhány kilométer, akár egy hosszútávú, Ironman teljesítéséről. A csapat többi edzőjéről is mind aktív versenyző és rendelkezik testnevelői diplomával.

A csapat legfőbb vonzereje az eredményességen túl a családias légkör és az igazi közösségi hangulat. A tagság bárkinek elérhető, a BEAC Bogdánfy úti sporttelepén szerveződő edzések nyitottak. Részletes információ a klub honlapján és közösségi oldalán található.

Bemutatkozik az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA