Belépés nem csak tornacipőben

Szalmakalap, kösztüm, piknik kosár. Az Újbudán működő idősklubok minigolf versenye e három jellegzetesség mellett még számtalan bájjal és érdekességgel szolgált. Öt plusz egy fős csapatokkal versengtek a kissé lámpalázas klubtagok a bikásdombi pályán.

Ezúttal megszűntek bácsiknak, néniknek lenni az újbudai idősek, sporttársak és szurkolók jelentek meg a minigolf-versenyen, amit az Egyesített Szociális Intézmények Keveháza utcai Idősek Klubja hirdetett a XI. kerületi idősklubok számára.

A gazdagréti, a bocskai úti és a Keveháza utcai klub egy-egy csapatot nevezett a versenyre, és a 18 versenyzőt mintegy harminc fős nézőközönség bíztatta. Bár a minigolf szabályait kevesen ismerik, itt minden pontosan, sportszerűen és a játékszabályoknak megfelelően zajlott. Fiatalokat megszégyenítő precizitással és lelkesedéssel terelték a golflabdát a versenyzők, és ez általában elég volt arra, hogy hat érintésen belül a labda becsorogjék a lyukba.

A teljesítményből mit sem vont le, hogy a golfozók eltérő "mezekben" léptek pályára. Volt, aki a sportág eleganciájának megfelelően kosztümben, és volt, aki sportosan, tornacipőben vitte végig az akadályokat. A nyári napsütés nem jelentett problémát, hiszen a bikásdombi pálya az árnyat adó fák alá épült, és a piknik kosárban hűsítők is érkeztek a versenyzőkkel. Komoly küzdelem mellett mindenki győztesként távozott, a jó hangulat a mozgás, a játék öröme volt a versenyzők jutalma.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA