Balaton-átúszásra készülnek a Nyékiben

A Nyéki Imre Uszodában már második éve szervezik meg az egyéni sportolók versenyét. Ezen a megmérettetésen kortól és tudásszinttől függetlenül bárki elindulhatott, és értékes díjakat is nyerhetett. A hobbi úszók versenye már a közelgő Balaton-átúszás hangulatában telt, amely azonban már komolyabb felkészülést igényel. A kerület idén is saját csapatot indít a magyar tenger meghódítására.

Csikány József, az uszoda igazgatója elmondta, a kezdeményezés lényege, hogy akik eddig is eljártak úszni, de nem vették túl komolyan, mostantól edzői háttérrel és nagyobb lelkesedéssel űzhetik az egészséges sportágat.

A tornán 100 méteres Nyéki Imre emlékfutamot is indítottak, a 60 éven felüliek pedig külön korcsoportban versenyezhettek. A Balaton-átúszás kerületi csapatának szervezője, Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, már ötvenen jelentkeztek az újbudai Balaton-átúszók közé, de ennek legalább a duplájára számít.

A Július 2-ra tervezett akcióra minden olyan sportos kerületit várnak, akik számára a hosszútávú úszás sem ismeretlen. A 5,2 km-es táv megtételére csapatban készülhetnek fel a résztvevők és közös utazásra is lehetőség lesz. A verseny és a jelentkezés feltételeiről a www.junghauszrajmund.hu oldalon olvashatnak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA