Bajnoki győzelem és az NB I küszöbén az Újbuda TC női kézilabda csapata

Két fordulóval az NBI/B keleti-csoportjának 2009/2010. évi bajnoki idényzárása előtt az Újbuda TC női kézilabda csapata az első helyen áll a tabellán. A május 8-i, Csorvási SK elleni, idegenbeli találkozó után egy héttel mindent eldöntő mérkőzésre kerül sor a kőérberki Sportmax1 csarnokában.

Hiszen a bajnokság befejezéseként a második helyen álló, feljutásra aspiráló Hajdúnánás Termál SC csapatát fogadjuk. Igazi rangadó lesz, hiszen ezen a találkozón dől el, hogy bajnokot avathatunk-e Újbudán. Igen, mondjuk ki bátran: a bajnoki győzelem küszöbén vannak az újbudai női kézilabda csapat lányai és ez egyben azt jelentheti, hogy 2010 őszétől újra NB I-es mérkőzéseket láthatnak városrészünkben a kézilabda szerelmesei.

Dr.Ökrös Csaba vezetőedző által 2007 tavaszától vezetett újbudai női kézilabdázás tehát május 15-én este eljuthat oda, amire régóta vágyunk. Azaz saját jogon indulhatunk a magyar női kézilabdázás első osztályában. Ott, ahol világszínvonalú játékosok és csapatok szerepelnek. Az Újbuda TC női kézilabdás lányai nagy utat jártak be az elmúlt háromnegyed évben, hiszen egy igen lendületes, magabiztos szeptemberi félévkezdés és őszi bajnoki cím után a gárda április első felében beleszaladt három váratlan vereségbe és ez év tavaszán már-már a bajnoki cím elvesztése is felvillant. De volt tartás a csapatban, a pillanatnyi hullámvölgyből felkapaszkodott (így például egy gyöngyösi, idegenbeli bravúrral) és két fordulóval a zárás előtt ismét egypontos előnnyel a tabella élén áll.

Most hétvégén, Csorváson egy kötelező győzelemre van szükség. Ellenfelünk a kiesés ellen küzd, és vélhetően mindent elkövet a szorosabb eredményért és a bravúrért. Decemberben egyébként 36-18-ra győztük le őket itthon. Jövő szombaton meggyőző két pontra, a Hajdúnánás legyőzésére van szükség (bár halkan tegyük hozzá, egy döntetlen is elég lenne). A bajnoki év kálváriájának része, hogy tavasszal számos kisebb-nagyobb sérüléssel küzdött a csapat, és ahogy sportnyelven mondják, „igen karcsú volt a cserepad”.

A csapat magját alkotó alig tucatnyi lányon nagyon nagy volt a fizikai és lelki teher, így például Janurik Kingán, Drávai Gyöngyin, Burai Edinán (múlt évi gólkirálynőnk közel kétszáz gólnál tart!), Kosik Adélon, Tápai Andreán, Nagy Zsanetten, Kuti Szandrán, Székely Zsófián, Huszár Viktórián. De a keret többi tagján is éppúgy.

A statisztika része, hogy az újbudai lányok 24 forduló alatt közel 800 (!) gólt dobtak a bajnoki mérkőzéseken és a legkevesebbet, alig 600 gólt kaptak.

A történet része, hogy a Magyar Kupában múlt év tavaszán a legjobb négy közé jutottunk (ahol végül bronzérmet szereztünk újbudai sporttörténetet írva), míg 2010 elején a legjobb négy közé jutás küzdelmei során „csak” a ferencvárosi lányok állítottak meg minket. Mert - egy korábban általam már használt kifejezést újra leírva -, a „csodák kapujában” vannak az újbudai lányok, hiszen 2010 őszén a legjobbakkal mérhetik össze ismét tudásukat hétről-hétre. Nagyon várt, megküzdött bajnoki címükkel pedig egy komoly értéket tesznek le elénk Újbudán, melyet mindenképpen meg kell becsülnünk.

Nagy szeretettel várjuk az újbudai szurkolókat május 15-én 17 órakor a mindent eldöntő bajnoki mérkőzésre a kőérberki sportcsarnokba. Szurkoljunk együtt a bajnoki címért és Újbuda sportsikeréért!

Hajrá Újbuda! Hajrá lányok!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA