Bajnok lett az Újbuda TC női kézilabda csapata

Egy fordulóval a 2009/2010-es bajnoki idény zárása előtt már bajnok az Újbuda TC női kézilabda csapata az NB I/B keleti-csoportjában. Lányaink május 8-án Békés megyébe, a Csorvás elleni találkozóra utaztak. A kiesőjelölt vendéglátók ellen pedig meggyőző, hétgólos győzelmet arattak.

Félidőben még csupán két gól volt az előnyünk, de az újbudai csapat végig irányította a játékot és végül 31-24-re alakult a mérkőzés végeredménye. Szerencsére ezen a napon az történt a pályán, amit Dr. Ökrös Csaba vezetőedző elképzelt.

A mérkőzés után érkezett a hír, hogy az egy ponttal mögöttünk, a második helyen álló és az NB I-be való feljutásra pályázó Hajdúnánás gárdája meglepetésre otthon ötgólos vereséget szenvedett az Örkény/Inárcs KC csapatától. Váratlan öröm volt a javából és így előnyünk ezzel három pontra növekedett. Azaz eldőlt a bajnoki cím sorsa. Nem várt eredmény volt, hiszen a végső döntést a szakemberek és a szurkolók is a Hajdúnánás elleni zárófordulótól várták.

Mondjuk ki bátran, a lelkesedés, az elvégzett munka meghozta gyümölcsét, a tavaszi átmeneti hullámvölgy ellenére méltán lett bajnok az újbudai csapat és készülhet a következő idényre, mely már a nemzeti bajnokság első osztálya. A záró fordulóra, amely egyben bajnokavató is lesz, várjuk az újbudai sportbarátokat.

2010. május 15-én (szombaton) 17 órakor a kőérberki Sportmax1 csarnokába. Örömmel jelenthetjük, hogy Újbuda újabb, igen komoly sportsikert könyvelhet a versenysport terén. Reméljük, hogy ez még több fiatal irányít az utánpótlás terén is a kézilabda felé városrészünkben. Hajrá Újbuda!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA