Bajnok és NB I-es lett a BME futsalcsapata

2-1-re győzött a Gabányi László Sportcsarnokban, a Rubeola elleni visszavágón az egyetemi futsalgárda, amely ezzel az NB II bajnoki címét és az azzal járó feljutást is megünnepelhette - telt ház előtt.

A BME- BT FC az utolsó fordulóig nyílt küzdelemben megnyerte a futsal NB II Nyugati csoportját, így a Keleti csoport győztesével, a Rubeola FC Csömörrel játszhatott az NB I-be jutásért osztályozó-párharcot.

A május 28-i csömöri mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, így a négy komoly hiányzó ellenére remekül helytálló BME került kedvezőbb helyzetbe a június 4-i, újbudai visszavágó előtt.

 
A Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett második találkozóra a téthez méltóan óriási tömeg gyűlt össze hétfőn este. A Sikur - Fritz A., Fritz B., Kulik, Lukács kezdősorral pályára lépő BME Fritz Balázs góljával került előnybe a 11. percben, lövése a kapufa belső éléről, majd a kapusról pattant a hálóba (1-0). A 17. percben összegyűlt a BME hat szabálytalansága, így 10 méterest végezhetett el a Csömör, Jenei Sikur bal keze mellett lőtt a kapuba (1-1). 

 

Úgy tűnt, csak a hosszabbítás dönthet majd arról, melyik csapat jut fel az NB I-be, hiszen Kulik (második) kapufájánál, illetve Fritz Balázs és Dudás helyzeténél is elmaradt a második hazai gól. A 39. percben azonban Szigeti elcsípett egy passzt, majd Fritz Balázzsal játszották ki a kontrát, a befejezésnél szerencsésen pattant a labda Szigeti Alexre, majd a kapuba, 90 másodperccel a vége előtt megvolt a BME-előny (2-1)!

 

Jött a csömöri időkérés és a vészkapusos játék, amit sikerült kivédekeznie a hazai csapatnak, amely így 2-1-re megnyerte a mérkőzést és feljutott az élvonalba.

 

Szabó Zoltán vezetőedző csapatának játékosai telt ház előtt kapták meg a trófeát és érmeiket az MLSZ futsal-szakágvezetőjétől, Mersich Pétertől. A BEFB, KEK és MEFOB-trófeákkal kiegészítve elkezdődött a közös ünneplés a szurkolókkal.

 

Huszár Viktor, a BME- BT FC elnöke természetesen rendkívül elégedetten értékelt a mérkőzést követően.

Úgy gondolom, méltón képviseljük a BME 25.000 diákját és Újbudát mind a hazai, mind a nemzetközi szinten. Az NB I-be történt feljutás az idei szereplésünk megkoronázása, így a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, a Budapest Egyetemi Futsal Bajnokság, a MEFOB és az NB II-es trófeák elhódítása után igazán boldogak lehetünk. Az egyetemi sport fejlődése megkérdőjelezhetetlen, mi pedig köszönettel tartozunk támogatóinknak és szurkolóinknak, akik ezt lehetővé teszik. Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel mind egyetemünk, mind Újbuda Önkormányzatától olyan támogatást kapunk, ami a nyugodt és sikeres munkát teszi lehetővé.

 

BME-BT FC – Rubeola FC Csömör 2-1 (Fritz B. 11., Szigeti 39., ill. Jenei 17.)

  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA