Az OSC játékosa a legeredményesebb góllövő

Bátori Bence, az OSC válogatott játékosa vezeti a góllövőlistát, és hogy a fiatal játékos a jelen egyik leggólerősebb játékosa, azt mutatja, tavaly és tavalyelőtt is a dobogón végzett a mesterlövészek között. A vizipolo.hu erről a tudományáról faggatta.

Bár egy mérkőzéssel kevesebb lehetőség jutott neki, így is vezeti a bajnokság góllövőlistáját 46 találattal Bátori Bence. Az A-Híd OSC 23 éves támadója tagja Benedek Tibor szövetségi kapitány a világbajnokságra kijelölt bő keretének, aligha érdemtelenül. Szerda este csapatával a BVSC ellen villogott. Ezúttal egyszer lőtt a hálóba

- Először a legfrissebb élményről. Mi a véleményed a BVSC legyőzéséről?

- Kellően brusztos meccs volt, erre számítottunk - mondta el honlapunknak a játékos. – Végig kézben tartottuk, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Több gólt kaptunk, mint szerettünk volna, de sokat is lőttünk, a tizenhat találat azért az nem olyan rossz.

- Vezeted a góllövőlistát. Tavaly a harmadik helyen végeztél a legjobb mesterlövések között, egy évvel korábban a második helyen. Mondhatni, hogy valódi gólvadász vagy.

- Ez a feladatom, ilyen szerepben érzem jól magam a medencében. Szerencsére az utóbbi években gólerősen játszom. De itt kell elmondanom, hogy arra törekszem, a védekezésben is javuljak, és hasonló örömet jelentsem számomra a hátul való játék, mint az ellenfél kapuja előtt. Egy kiblokkolt labdának ugyanolyan értéke van, mint ha a kapuba találok. Nem igazán foglalkozom azzal, pillanatnyilag éppen a hányadik helyen állok a góllövőlistán. Mondjuk a bajnokság végén az első ötben végzek a legjobb góllövők között, de a csapattal nem jutunk be a döntőbe, az óriási csalódás lenne a számomra. Ugyanakkor ha döntőbe jutunk, és én sehol sem vagyok a mesterlövészek között, akkor az nem gond.

- Van olyan gólod az idei bajnokságból, amely beleégett a retinádba?

- Nyilván a fontos gólok, a meccset eldöntőek megmaradnak. Inkább azt mondanám, hogy rengeteg ötlet van a fejemben, hogy mit szeretnék megvalósítani az ellenfél kapuja előtt. van, amit közölük már megcsináltam, van, amit még nem. Mindenesetre az edzésen nagyon sokat gyakorlom a társakkal a támadásbefejezéseket. Van még a tarsolyban meglepetés…

- Van olyan kapus, akitől tartasz?

Nincsen. A jó csapatoknak már nagyon jó kapusokkal rendelkeznek. Mi is, Bisztritsányi személyében, szerencsére. Az Egernek ott van Mitrovics, a Szolnoknak a Decker – Nagy Viktor páros. Rájuk azért külön készülünk. Megnézzük, hogy jönnek ki ötméteresnél, vagy ziccerben. Nem mondom, hogy mindig bejön, de azért lehet rá építeni.

forrás:vizipolo.hu

Az OSC játékosa a legeredményesebb góllövő

NÉVJEGY

Bátori Bence

Születési idő, hely: Budapest, 1991. december 28

Egyesület: A-Híd OSC

Pályafutás: világbajnok (2013, Barcelona), világliga 2. (2013, Cseljabinszk), világkupa 2. (2014, Almati), 3x magyar bajnok (2011, 2013, 2014 – Eger)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA