Az épülő 4-es metró a Vasutas Sportpályát is bekebelezi

A sportpálya helyén valószínűleg kereskedemi és szolgáltató intézmények fognak létesülni.

A Levegő Munkacsoport és az Őrmezei Közakarat Egyesület a Vasutas Sportpálya megmentését tűzte ki célul. A Kelenföldi Pályaudvar közelében lévő sportpályát valószínűleg bezárják, mivel a 4-es metró Etele téri megállójának egyik kijárata itt fog létesülni.

Az évtizedek óta működő Vasutas Sportpálya kihasználtsága maximális -fejtette ki Vendégh Zsolt, az Őrmezei Közakarat Egyesület alelnöke. Elmondta továbbá, hogy a környéken élő fiatalok szinte csak ide tudnak járni sportolni.

Ez a bezárás nem egyedi a fővárosba. Ez lenne a 60. sportpálya, amit a főváros meg akar szüntetni.

Vendégh Zsolt kifejtette, hogy alternatív megoldást dolgoztak ki, mellyel megmenthetnék a pályát. A Levegő Munkacsoporttal együttműködve az új megoldás abból állna, hogy a végállomás ideiglenes állomását 500 méterrel távolabb helyeznék át a Budaörsi út alá, s ezzel az utasokhoz is közelebb vinnék a megállót, hiszen a Budaörsi út Budapest egyik főútvonala. Sokan ebből az irányból igyekeznek a város központja felé.

Újbuda metróbiztosa, Kovács Levente nem sok esélyt lát a terv megvalósítására, ugyanis egy korábbi jogi szabályozás értelmében a terület nem minősül sportpályának.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 07. 11.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA