Aprajafalva Újbudán

Idén is teltházzal működik a Nyéki Imre Uszodában a Sporttábor és a kisebbekre szabott Törptábor. Fáradhatatlan pedagódusokkal, edzőkkel és nagyon jó kedvű, gyerekekkel találkoztunk, amikor stábunk meglátogatta a táborozókat.

Az Újbudai Torna Club létrejöttével a sporttáborok és a szabadidős programok is egységes szervezéssel és működtetéssel zajlanak : így került egy helyre a sporttábor a törptáborral. A táborvezetők szerint ez nagyon szerencsés, mert így kisebbek és nagyobbak, akár testvérpárok is együtt lehetnek. Aki kinő a törptáborból, az automatikusan továbblép a következő nyáron a sporttáborba, ahol nagyon komoly és szakszerű sportkínálat van. A gyerekek megismerik, megszokják az egyes sportágakat és azokat az edzőket, akik iskolaidőszakban is tartanak tanfolyamokat.

Ez a nyolcadik nyár, hogy Aprajafalva néhány hétre Újbudára költözik. A törpikehelyek már április végén beteltek. Pedagódussal bírnák a bővítést, de a terület határai a táborméretet is korlátozzák. A sportosok és a törpikék összesen , egy nyár alatt mintegy hétszázan vannak. Jó időben a nagy létszám nem jelent problémát, de az esős napokon a tornacsarnok már nem bír el több gyereket. Mindenesetre a Törptábor pedagógusai nagyon találékonyak. Kézműves és tánc-programok, sport, kirándulás szerepelnek a repertoárban és az ovisok már itt a táborban is sokat hallanak az iskoláról.

B.A., Újbuda Média (2008. 07. 18.)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA