Amikor előny a hazai pálya

„Nagy előny lesz a hazai pálya, a tökéletesen felújított hazai medence" – mondta Bisztritsányi Dávid, az A-Híd OSC Újbuda csapatkapitánya.

Az elmúlt szezonban bajnoki bronzérmes férfi vízilabda csapat évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a Nyéki Imre Uszodában szeptember 27-én. Az új vezetőedző, Petik Attila hangsúlyozta, szeretnének minden fronton, minél tovább menetelni. A Magyar Kupában és a bajnokságban döntőt játszani, és felkerülni a BL főtáblájára. Mivel öt új játékos érkezett az öt távozó helyére, jelenleg folyamatosan azon dolgoznak, hogy csapattá érjenek. Szerencsére máris látszik, hogy kezdenek összeszokni és kitűnő az összhang, amit a magyar kupa és a BL selejtező meccsei is igazoltak. Mivel négy erős magyar csapat van, a BL-ben pedig hat helyett a nyolc közé jutás a tét, az idei év egyik kihívása az lesz, melyik játékost, mikor lehet pihentetni. Ugyanakkor a 17 fős keret tökéletesen alkalmas arra, hogy minden fronton sikerüljön helytállni.

 
Bisztritsányi Dávid csapatkapitány kiemelte, idén mindenképpen szeretnék áttörni a Bajnokok Ligájában azt a gátat, amit az elmúlt két szezonban nem sikerült. Véleménye szerint a keret alkalmas a cél elérésére, hiszen kitűnő játékosok érkeztek a távozók helyére. Bízik abban, hogy egész évben sikerül olyan magas színvonalú teljesítményt nyújtani, ami megmutatja a csapat igazi erejét. Kiemelte, már nagyon várták, hogy újra itthon edzhessenek. Az idei szezonban nagy előny lesz a hazai pálya, a tökéletesen felújított hazai medence. Az újonnan ékező, – a csapatkapitány szerint minden poszton bevethető, igazi jolly joker játékos – Eb ezüstérmes (2014), Universiade győztes (2013) center és szélső, friss Eurokupa-győztes Tóth Márton is részt vett a sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott, nagyon örül annak, hogy ilyen erős együttesben játszhat és hogy újra a bajnokok ligája szereplés az egyik legfontosabb cél.

 
Az elmúlt 3 évben már hozzászokhattunk, hogy a klub karitatív tevékenységet is végez. Így idén is csatlakoznak a Movember Hungary mozgalomhoz, hogy bajuszt növesszenek és felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A 2017-es utolsó mérkőzésük teljes árbevételét pedig egy gyermekotthonnak ajánlják majd fel. A délutáni közönségtalálkozón a főleg fiatal, utánpótlás játékosokból álló rajongótábor hatalmas, csillogó szemekkel, lelkesen tülekedve gyűjtötte labdára, hátizsákra, pólóra a példaképek aláírását.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA