Akikre büszkék vagyunk

Kitüntették Újbuda kiváló sportolóit és edzőit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett központi kerületi ünnepségen, melynek a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium adott otthont március 14-én. A díjazottak személyéről az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. javaslata alapján a polgármester előterjesztésére szavaz minden évben a képviselő testület.

„Újbuda kiváló sportolója” címet olyan Újbudán lakó vagy kerületi sportegyesületben versenyző sportoló kaphat, aki hazai és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő helyezést ért el. Utánpótlás kategóriában Lestál Fannit díjazták nemzetközi versenyeken nyújtott kimagasló sportteljesítményéért, valamint elsőéves ifjúsági versenyzőként elért Európa bajnoki ezüstérmes helyezésért. A Kyokushin Karate nagytehetségű utánpótlás harcosa kitartó munkájának köszönhetően a formagyakorlatban és a küzdelemben egyaránt kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani.
 
A felnőtt kategória díjazottja Gór Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó lett, akinek a hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő sportteljesítménye mellett példamutató és közösségformáló személyiségét is elismerték. A kiváló sportoló a 2014/2015-ös szezontól öregbíti sikeres játékával az A-Híd OSC Újbuda hírnevét, ugyanakkor társai körében is meglehetősen közkedvelt személyiség, aki a kellő időben jó befolyással tud lenni csapatára. Emellett aktívan részt vállal az Újbudán zajló jótékonysági akciókban és sportágának népszerűsítésében is jeleskedik.
 
„Újbuda kiváló edzője” elismerő cím olyan XI. kerületben lakó vagy kerületi sportegyesületben tevékenykedő edzőknek, sportszakembereknek adományozható, akik utánpótlás nevelésben, a sportolók versenyekre történő felkészítésében végeznek kiemelkedő és példamutató munkát. Idén Lengyel Veronika vehette át az elismerést, aki nevelő edzőként nyújt magas színvonalú munkát az akrobatikus rock and roll sportág versenyzőinek nevelésében és felkészítésében. Tanítványai közül az elmúlt hosszú évek során többen Európa és világbajnok sportolóvá váltak. Kiapadhatatlan energiákkal teli sugárzó személyisége sok fiatal életét változtatta meg.
 
Szabó Imrének a magyar atlétika sportág legendás felkészítő edzőjének sok évtizedes kimagasló szakmai, edzői és nevelői tevékenységét, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Clubban végzett elhivatott munkáját ismerték el. Versenyzői immár egy fél emberöltő óta öregbítik hazánk és Újbuda nagy múltú történelmi egyesületének, a BEAC-nak a hírnevét. Szabó Imre tudása, tapasztalata, bölcsessége és embersége generációk sora számára jelentett támaszt sportolói karrierjükben, és adott erőt egyéni életükhöz egyaránt.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA