Ajándék a Nyéki Imre Uszodában táborozóknak is

Újbuda önkormányzata és a Star Sportakadémia közös táborában, a Nyéki Imre Uszodában is ajándékot kaptak a résztvevő gyerekek az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. munkatársaitól. VIDEÓ.

A Nyéki Imre Uszodában megrendezett nyári sporttáborban lehetőség nyílt a gyerekek számára több sportág (úszás, strandröplabda, kosárlabda, foci, asztalitenisz, tollas, vízilabda, strandolás) kipróbálására, űzésére is. A gyerekek sportolását szakirányú végzettségű testnevelés-tanárok, olimpikon múltú szakedzők és pedagógusok segítették.

 
- Ez egy hét hete elkezdődött tábor, Újbuda önkormányzata és a Star Sportakadémia közös tábora, amelyben kicsit mi, az Újbuda Sportjáért is részt vettünk. Az önkormányzat külön támogatja az óvodásoknak szervezett "Törp Tábor" részt, amely így egyszerre jelent meg itt a sporttáborral. Nagyon sok, az önkormányzat által támogatott sporttábor volt a kerületben, nagyjából 1000-1200 fő azoknak a száma, akik ezeken részt vesznek. Emiatt elégedettek lehetünk és ez a szám évről évre nő - nyilatkozta az ajándékozást követően Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője az Újbuda Televíziónak. 

 

Tóth Ádám táborvezető néhány részletet is elárult a június 18. és augusztus 3. között lezajlott, 4 és 17 év közötti gyerekeknek szervezett táborral kapcsolatban. 

 

- Egy komplex sporttábort rendeztünk, de a fő hangsúly az úszáson volt. Emellett a gyerekek tudtak kosarazni, focizni és egyéb labdajátékokban is részt vehettek, illetve sorversenyeket és vetélkedőket is rendeztünk. Mindenféle csoportot megmozgattunk és nagyon örülünk, hogy a szólők visszajelzése alapján a gyerekeket nem kellett altatni, úgyhogy ilyen téren jól dolgoztunk. És megtanítottunk úszni sok gyereket, ami nagyon fontos - fogalmazott a táborvezető.

 

Újbuda önkormányzata idén is segített azoknak a hátrányos helyzetű családoknak, amelyeknél nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyermekek táborba menjenek. 

 

- Pénzügyi támogatást kaptak azok a szülők, akik nehezen engedhetik meg maguknak a táborozást. Ez az ajándékozás pedig amiatt a legfontosabb, amiért a Sport11-ben is az volt: mosolyognak a gyerekek - tette hozzá Kocsis Sándor. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA