A teqball volt a sportnap újdonsága

Ultimate frizbi, teqball, rodeóbika és sörpong is várta a sportolni vágyó egyetemistákat és főiskolásokat a Budapesti Egyetemi Sportnapon. A csapatversenyek és egyéni megmérettetések mellett a játékosságról sem feledkeztek meg a szervezők.

A BME Egyetemi Napok részeként szeptember 17-én tartott Budapesti Egyetemi Sportnapon a fővárosi egyetemisták és főiskolások közel ötven sportágat próbálhattak ki a BME Bogdánffy utcai Sporttelepén, valamint Bertalan Lajos utcai Sportközpontjában.
A diákok különböző sportágakban mérhették össze erejüket csapatban és akár egyéni versenyben is. Az eseményre több mint 2500-an regisztráltak, de a szervezők háromezer fiatalt vártak.

A megnyitón Hoffmann Tamás polgármester beszédet mondott, majd bekapcsolódott a játékba. A teqball-t próbálta ki, a BME-sek világhírű találmányát, amit leginkább hajlított pingpongasztalon játszott lábtenisznek lehet nevezni. A játékot ketten és négyen is lehet játszani, az asztal íve úgy van kialakítva, hogy a labda mindig a játékos felé pattanjon. Egy új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely profi focistáknak és amatőr sportbarátoknak is alkalmas a technikai tudás, a koncentrációs készség és az állóképesség fejlesztésére. Csakis a jobb játékos győzhet, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus és a szerencsefaktor is kizárt.

A csapatjátékok szerelmeseit foci, strandröplabda, sreetball és kidobós játék várta, egyéniben pedig fekvenyomásban, spiningben és különböző atlétikai számokban bizonyíthatták tudásukat a fiatalok. A küzdősportok kedvelőinek volt kempo és krav-maga, és volt még airsoft, falmászás, rollerezés, valamint zumba, csocsó, darts, rodeobika, rekeszmászás és sörpong is.

HL

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA