A sport mindenkié - Óvodás korosztálytól egészen 60 felettig

Reggel a már hagyományosan megrendezett Téli Ovi Olimpia gyermekzsivaja töltötte meg a Gabányi László Sportcsarnokot december 8-án, majd déltől a Válassz Sportot Újbudán 60 felett versenysorozat eredményeit hirdették ki ünnepélyes keretek között.

- Már az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. megalakulásánál elterveztük, hogy minden korosztály számára biztosítunk sportolási lehetőséget – emelte ki Kocsis Sándor a cég ügyvezetője, aki szerint az óvodás és a 60 feletti korosztály számára is meghatározó élményt nyújtanak a közösségi sportrendezvények. 14 óvodából 140 gyermek érkezett a Téli Ovi Olimpia vidám hangulatú sorversenyére, amelynek legfőbb célja, hogy minél fiatalabb korban átélhessék a kicsik, mekkora örömöt jelent a mozgás. A Válassz Sportot Újbudán 60 felett díjátadóján a versenyzők döntő többsége részt tudott venni, amelyen az esemény főszervezője az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. látta vendégül őket egy állófogadás keretében.

  

A kifejezetten jó hangulatban zajló versenysorozaton öt különböző sportágban (úszás, futás, tenisz, asztalitenisz, sakk) tették próbára magukat a nevezők öt különböző helyszínen a Kerület Hetén. A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvénysorozaton közel százan vettek részt. Az asztalitenisz bizonyult a legnépszerűbb sportágnak, amelyre a résztvevők csaknem fele jelentkezett. A három nevezési korcsoportból a 70 felettiek jelentkeztek a legtöbben, őket követték a 65 és 70, végül pedig a 60 és 65 éves kor közöttiek.

 

A különböző kategóriák első három helyezettje már a különböző versenyek helyszínén átvehette dobogóra állva a megérdemelt ajándékokat. Azok pedig, akik több versenyszámban is neveztek, jó eséllyel indultak a fődíj elnyeréséért. Az összesítést követően az „Újbuda legfittebb 60 feletti bajnoka” címet és egyúttal a két fős, balatonfüredi Anna Grand Hotelbe szóló wellness csomagot a nők versenyében Rátonyiné Soltai Eszter nyerte el, a férfiak versenyében Domán György. Az összesített pontszámok alapján egy különdíjat is kiosztottak, amit Kárteszi Attila vehetett át. - Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek - fogalmazott Domán György. - Itt szeretnék lenni jövőre is és utána is. Akkor még több versenyszámban fogok indulni – tette hozzá. Véleménye szerint egyre nehezebb ennek a korosztálynak kapcsolatokat kialakítani. A verseny során egyik ellenfelét sem ismerte, de a rendezvény végére többekkel sikerült összebarátkoznia. A másik fődíjas, Rátonyiné Soltai Eszter szerint nagyon jó hangulatban zajlottak a versenyek függetlenül attól, hogy ki, milyen helyezést ért el. Dicsérendő, hogy a kerület gondol a 60 feletti korosztályra, de tapasztalatai szerint nagyon sok 70 és 80 pluszos is részt vett a rendezvényen. Sok nagymamát és nagypapát kísért el a családja. Gyerekeik, unokáik szurkoltak nekik, ami külön örömöt jelentett a számukra.

 

Molnár László alpolgármester a rendezvény sikerét és a pozitív visszajelzéseket látva ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat jövőre is támogatni fogja a versenysorozat megrendezését.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA