A Nyéki változatlanul a lakosság szolgálatában

Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete február 23-án úgy döntött, a költségtakarékos működés érdekében a Nyéki Imre Uszodát mint önálló költségvetési szervet megszüntetik, és az általa működtetett vagyont az Újbuda Sportjáért Kft. kezelésébe adják. Az uszodával kapcsolatos változásokról Kocsis Sándort, az Újbuda Sportjáért Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

- A Nyéki Imre Uszoda az újbudai lakosság számára jelentős értéket képvisel. Népszerű intézmény, ráadásul az iskolai úszásoktatásnak is a Nyéki ad helyet. Ennek megfelelően az a célunk, hogy az uszoda folyamatosan fejlődve, gazdagodva, egyre jobb minőségű szolgáltatásokkal várja az úszni, illetve sportolni vágyókat - hangsúlyozta a Sport Kft ügyvezetője.

A közeljövőben gazdaságosabbá teszik az üzemeltetést. Az ésszerűbb működés megszervezése mellett az intézmény az átszervezéssel lényegesebb jobb esélyekkel indulhat különböző pályázati forrásokért. Ezek lehetőséget biztosítanak olyan beruházásokra, amelyek energiatakarékosabb, olcsóbb fenntartást eredményeznek.

Kocsis Sándor elmondta: - Az építkezéssel járó feladatokat úgy időzítjük, illetve szervezzük, hogy a lehető legkisebb gondot okozza a vendégeknek és az úszni tanuló iskolásoknak. Az uszoda a jövőben a vízilabdasport számára is nyitva áll, méghozzá úgy, hogy azok akik eddig csak úszásra használták, azokat ne zavarják az új edzések. Ugyanis az üzemidő növelésével teremtenek lehetőséget a vízilabda edzésekre.

- A medence tökéletesen megfelel a sportcélú alkalmazás feltételeinek, így átépítést, fejlesztést nem igényel. A lelátót ugyanakkor szeretnénk fejleszteni, hogy ne csak a sportolók, de a szurkolók is minőségi környezetben látogathassák az uszodát. Összességében szebb, gazdaságosabb, a lehetőségeit jobban kihasználó intézmény kialakításán dolgozunk - mondta el Kocsis Sándor a Sport Kft ügyvezetője az Újbuda Média kérdésére.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA