A Harvard és a győri egyetem nyert a Dunai Regattán

A nyolcasoknál az amerikai Harvard Egyetem, a sárkányhajósoknál pedig a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte meg a Dunai Regatta evezős versenyt a folyó fővárosi szakaszán.

A győri együttes a nyolcasok versenyében másodikként zárt a másik amerikai egyetem, a Princeton csapata előtt, és a Corvinus Egyetem gárdája lett a negyedik a négycsapatos döntőben. A sárkányhajósoknál a Műszaki Egyetem és a Testnevelési Egyetem együttese végzett még dobogós helyen.
A nyolcasok mezőnye a Vigadó elől indult és a Műegyetem Központi épületénél ért célba, míg a másik versengésben – ezen három fővárosi és kilenc vidéki egyetem csapata vett részt - hosszabb volt a táv, a résztvevők a Parlamenttől haladtak a Műegyetemig.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében idén harmadszor megrendezett esemény célja az volt, hogy az egyetemisták körében népszerűsítse a sportos életmódot, lehetőséget teremtsen a közösségépítésre és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára.
A vízisport-fesztivált a fővédnök Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitotta meg, és a megnyitón beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Simicskó István sportért felelős államtitkár is.

MTI

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA