A gyaloglás próbája Gazdagréten

A gyaloglás próbája Gazdagréten

November 25-én folytatódott az Olimpia Ötpróba-versenysorozat. A résztvevők ezúttal a gyaloglási teljesítményüket mérhették le. Bár az időjárás eleinte nem kedvezett az eseménynek, sokan megtették a leghosszabb, 30 kilométeres távot is. 
A megmérettetés a gazdagréti Csíki- hegyek Utcai Általános Iskolából indult, és a leglelkesebbeknek már nyolc és kilenc óra között elkezdődött. Sokan elhozták magukkal a próbakönyvüket, ebbe kapják a táv megtételéért járó pecsétet. A pecséteket a versenysorozat alatt ajándéktárgyakra válthatják, sőt, a végén egy pekingi utat is nyerhetnek, ha megszerezték a szükséges pontszámot. Az idősebbek az állandó versenyzők, akik már több éve részt vesznek az ötpróbákon, és sokan vidékről utaznak fel, hogy megmutassák, még mindig képesek több sportágban is versenyezni a fiatalabbakkal. Összességében azonban kevesebb volt az érdeklődő, amit az esős időnek is tulajdoníthatunk, ezért az előző évekhez képest csökkent a gyalogláson résztvevők száma, összesen nyolcvanan voltak. 

A rendező Budai XI SE gondolt természetesen a huszonéves újságíró-gyakornok korosztályra is, a könnyűnek látszó 7,5 km-es távot én is megtettem egy barátommal. Sajnos az előirányzott két óra helyett három óra alatt értünk vissza az iskolába, de szép helyeken jártunk. A gazdagréti lakóteleptől egészen a csillebérci Konkoly Thege Miklós útig kellett a leírás alapján elmennünk, ahol az ellenőrző ponton mi is megkaptuk a kitartásunkat igazoló pecsétet. 
Azoknak a természetjáróknak ajánlom az ötpróba gyalogtúra részét, akikben van egy kis versenyszellem és szeretnék jobban megismerni Budapestet. A próbák tavasszal folytatódnak a már ismert számokkal: úszás, futás, kerékpározás, gyaloglás és triatlon.

Ambrus Gergely - Újbuda ÚJSÁG (2007. 12. 01.)

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA