3 percen múlt a döntőbe jutás

Elképesztő tempót és parádés küzdelmet láthatott a közönség. Csak az utolsó pecekben tudott fordítani a Szolnok az OSC ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjének harmadik, idegenben vívott mérkőzésén április 22-én.

Az összecsapás előtt az volt a kérdés, ki lesz az Eger ellenfele a fináléban? Az OSC-Újbuda kezdte jobban a Szolnok elleni ki-ki meccset, és az első negyedet 3–2-re megnyerte. A két csapat a folytatásban is rendkívül izgalmas küzdelmet produkált, az utolsó negyedig a vendég fővárosiak vezettek több találattal is. Végül egygólos előnnyel (7–6) kezdték a negyedik játékrészt.

 
A záróakkordban Younger egyenlített hat perccel a vége előtt, majd Gór-Nagy révén ismét az OSC vezetett (7-8). Itt aztán a Szolnok minden tartalék erejét mozgósította, és belelendült a harcba. Zsinórban három gólt szerzett; a dudaszó előtt másfél perccel módosította a Tisza-parti Vámos 10-8-ra az állást. Az OSC rendkívüli erejét bizonyítja, hogy még így is majdnem döntetlenre mentette a meccset! Zalánki Gergő szépített fórból, majd egy jó védekezés után villámtámadással vágott vissza az OSC. Egyedül a kapu éber őre, a 70 százalékos hatékonysággal védő Kardos Gergely volt észnél, és tudott időben reagálni. Kiütötte Salamon lövését, és nem lett meg az egyenlítő gól. Így végül a címvédő mérkőzhet ismét az Egerrel a fináléban.

 
Tóth László, az OSC vezetőedzője a mérkőzés után felettébb büszkén nyilatkozott mind a tizennégy játékosáról, elmondása szerint néhány apróságon múlt a mérkőzés. Hasonló érzésekről számolt be a csapat egyik játékosa Gór Nagy Miklós, akiben még élénken élt a BVSC ellen idegenben vesztett mérkőzés hangulata, amikor is az edző váltást követően a papírforma szerint jóval gyengébb csapattal szemben maradtak alul. Ehhez képest ezúttal csupán egy Kardos védés döntött a Szolnok javára a végjátékban, ami azt jelenti, hogy óriási utat tett meg a csapat. Véleménye szerint igazi élmény volt a mérkőzés a játékosoknak, még akkor is, ha most az került a sport almanachba, hogy a harmadik helyért kell küzdeniük. A medencében nyújtott teljesítményük erőt ad a folytatáshoz. Hiszen megmutatkozott, akarással, az egymásért való küzdéssel igenis képesek lehetnek nagy eredményeket elérni.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA