10:3-ra nyert, BL főtáblán az OSC!

Az újbudai csapat kétgólos előnnyel várhatta a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját, ez volt az első igazán nagy meccs a felújított Nyéki Imre Uszodában. Remek védekezéssel, simán verve a romániai Digi Nagyváradot, az OSC története során először jutott fel az elitkörbe, a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A Nagyváradon 9-7-re nyerő A-Híd-OSC-Újbuda remekül kezdett a hazai visszavágón: az első, majd a második játékrészben is kétszer volt eredményes anélkül, hogy egyetlen gólt is kapott volna. A harmadik negyedben szépítettek a nagyváradiak, akik 4-1 után 5-2-re javítottak, de a vendéglátóknak volt válaszuk: elhúztak 10-2-re, s már csak egy gólt kaptak a lefújásig.

A meccs elején két emberelőnyt is kivédekezett az OSC, emellett Bisztritsányi Dávid és Gojko Pijetlovics is fogott két ziccert - nehezen született meg az első gól. Megérte várni rá; Salamon Ferenc beadását Hegedüs Gábor húzta be (1-0).

Kiválóan védekezett az OSC, Bisztritsányi rendre jól avatkozott közbe, és a blokkolások is remekül jöttek. Decker Ádám növelte az előnyt, szinte már a víz alól lőtt a kapuba középen, 2-0-val zárult az első negyed.

A második negyedben a magyar csapat továbbra is mesterien védekezett, egyszerűen nem tudtak gólt dobni neki. Fantáziadús támadójátékkal, és újabb két góllal 4-0-ra sikerült megalapozni, hogy a folytatásban ne izguljunk annyira.

A harmadik negyedben, Dusan Markovics révén betalált a Nagyvárad. Ám 4-1-nél és 5-2-nél sem kellett nyugtalankodni a szurkolóknak, mert az OSC játéka biztos alapokon állt: 7-2-re vezetett az utolsó negyed előtt.

Az utolsó negyedben Barabás Botond védte az OSC kapuját, ezt a játékrészt is magabiztosan hozta az újbudai csapat.

Bajnokok Ligája-selejtező a főtábláért, 2. mérkőzés:

A-Híd OSC Újbuda - Oradea (Digi Nagyvárad) 10-3 (2-0, 2-0, 3-2, 3-1)

A magyar csapat góldobói: Bátori 3, Decker, Hegedűs 2-2, Kovács, Bundschuh, Brguljan 1-1

OSC: Bisztritsányi – Decker Á. 2, Bátori 3, Gór-Nagy, Juhász, Salamon, Német. Csere: Barabás (kapus), Hegedüs 2, Bundschuh 1, Kovács G. 1, Graham, Brguljan 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Nagyvárad: Pijetlovics – Negrean 1, Popoviciu, Cupics, Cretu, Dunca, Gheroghe. Csere: Chioveanu, Markovics 2, Georgescu, Kovats. Vezetőedző: Kádár Kálmán

Gól/emberelőny: 3/8, illetve 1/6

Ötméteresek: 1/1, illetve –

Kiállítva cserével végleg: Gheorghe Dunca (26.)

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)

Jadran Herceg Novi (montegrói)

ZF-Eger

Olympiakosz Pireusz (görög)

Primorje Rijeka (horvát)

Spandau Berlin (német)

B csoport:

Pro Recco (olasz)

Partizan Belgrád (szerb)

OSC

Jug Dubrovnik (horvát)

Galatasaray (török)

Szolnoki Dózsa-Közgép

Újbuda/waterpolo.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA